Iris Eshel

directeur Breitner Academie per maart 2024

Het college van bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Iris Eshel per 1 maart 2024 benoemd tot directeur van de Breitner Academie. Zij volgt Roger de la Chambre op, die deze functie ad-interim vervult in verband met het vertrek van Rafael van Crimpen als directeur van de Breitner Academie per 1 november 2023.

Met Iris Eshel krijgt de Breitner Academie een directeur die het kunstonderwijs van binnenuit kent. Zij is momenteel Directeur Masteropleidingen van ArtEZ en was van 2013 tot 2017 verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling en internationalisering bij de opleiding Kunst en Economie van de HKU, waar zij tevens studieleider en plaatsvervangend directeur was. Ook het voortgezet onderwijs kent zij goed: zij was als rector verbonden aan de Joodse scholengemeenschap Maimonides en aan het Kaj Munk College. 

Eshel; “Het is een voorrecht om in onze grootstedelijke context - in een tijd waarin kunsteducatie kan bijdragen aan een inclusievere, veilige leeromgeving én betekenisvol onderwijs - verder te mogen bouwen op het stevige fundament dat met overtuiging en zorg is gelegd bij de Breitner Academie”.

Nevenfuncties

  • Commissievoorzitter bij het Fonds Podiumkunsten
  • Lid van de raad van toezicht van Amsterdam 750.
Delen