Amber Kortzorg

Lid sinds 16 oktober 2021
Einde termijn 16 oktober 2025

Amber Kortzorg (1991) is sinds oktober 2021 lid van de Raad van Toezicht. Met haar ervaring op het gebied van duurzaamheid en diversiteit & inclusie heeft zij een belangrijke rol binnen de raad.

Hartstocht voor vooruitgang

Na de succesvolle afronding van haar studie Neuropsychologie en Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam, werkt Amber als presentator/journalist bij BNNVARA. Ze is het gezicht van het kritische consumentenprogramma Kassa. Samen met regisseur Hesdy Lonwijk (Nationale Filmacademie, Lichting 2007) maakte zij voor NPO2/BNNVARA de zesdelige documentaireserie 'Alles is famiri' over Suriname; het land van haar voorouders. Daarnaast maakt zij zich als vicevoorzitter van de OR van BNNVARA sterk voor diversiteit & inclusie en duurzaamheid. Haar leiderschap kenmerkt zich door een positieve en kritische houding gecombineerd met hartstocht voor vooruitgang en sociale gelijkheid. Zo zet ze zich in voor jonge makers in de mediawereld, omdat ze ziet dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt.

Dichtbij de student

Amber heeft veel interesse in de kunst- en cultuursector en is met haar kennis en ervaring een waardevolle aanvulling op de huidige Raad van Toezicht. Door haar leeftijd, achtergrond en ervaring staat Amber dichtbij de belevingswereld van de student.

Delen