Collectieomschrijving

De collectie omvat 15.500 toneelteksten, 15.000 studieboeken, 1.700 titels bladmuziek, 65 tijdschriftabonnementen en 7.500 videoprogramma's. Er is met uitzondering van de videobanden en dvd's een open opstelling.

Toneelteksten

Alle nieuw verschenen Nederlandstalige en in het Nederlands vertaalde teksten worden aangeschaft. Ook teksten in de moderne talen worden in de collectie opgenomen, maar hierbij wordt niet gestreefd naar volledigheid.

Op de website www.denieuwetoneelbibliotheek.nl zijn nieuwe Nederlandse theaterteksten te downloaden, zoals Victory Boogie Woogie van Gerardjan Rijnders, Vrede van Rob de Graaf, MightySociety 6 van De Vroedt en vele andere.

Studieboeken

De studiecollectie omvat boeken over onder andere: regie, theatertechniek, toneelschrijvers, mime, poppenspel, kostuum, theatervormgeving, theatergeschiedenis, dramatische werkvormen, klassieke en moderne dans, show/musicaldans, performance en kleinkunst. Ook over onderwerpen als (kunst)management, marketing, pedagogiek, psychologie, kunst en onderwijs is, zij het in mindere mate, literatuur te vinden.

Bladmuziek

Vanaf 1996 wordt bladmuziek verzameld, vooral musical liederen, chansons, populaire liederen en popsongs. Bladmuziek wordt niet uitgeleend.

Tijdschriften

De bibliotheek is geabonneerd op de belangrijkste binnen- en buitenlandse tijdschriften met als onderwerp dans, theater, theatervormgeving en theatertechniek.

Videobanden en dvd's

Vanaf 1980 worden programma's op het gebied van dans, toneelvoorstellingen, televisiedrama, cabaret, musicals, speelfilms, en documentaires vooral op het gebied van de kunst en tijdsbeelden opgenomen. Daarnaast zijn registraties van eigen producties van de Academie voor Theater en Dans aanwezig.

In de bibliotheek zijn viewingruimtes aanwezig; videobanden en dvd's worden niet uitgeleend.

Faciliteiten

  • viewingruimtes
  • pc-werkplekken (met Kurzweilsoftware)
  • scan- en kopieerapparaat
  • audioapparatuur
  • draadloos internet.

Docenten kunnen zich aanmelden voor een attenderingsservice van aanwinstenlijsten en tijdschriften. Stuur een e-mail naar atd-bibliotheek@ahk.nl om u voor deze service aan te melden.

Delen