PosterMaker

Voor het Conservatorium van Amsterdam en de Academie voor Theater en Dans is een tool ontwikkeld waarmee studenten snel en eenvoudig binnen de huisstijl een affiche of flyer voor hun voorstellingen kunnen creëren. Deze PosterMaker is bereikbaar via het adres posters.ahk.nl.

Poster of flyer

Nadat je hebt gekozen voor een academie, moet je aangeven of je een poster of een flyer wilt maken. Een poster wordt uitgevoerd op A2-formaat, en is vervolgens desgewenst op A3- of A4-formaat te printen. Een flyer wordt uitgevoerd op A5-formaat en bevat een voorzijde en een achterzijde.

Template kiezen

Zowel voor de poster als voor de voorzijde van de flyer kun je kiezen uit verschillende sjablonen:

  • 1 afbeelding breed met tekst boven en/of onder;
  • 2 afbeeldingen naast elkaar met tekst boven en/of onder;
  • 1 grote afbeelding op de achtergrond met de tekst eroverheen*;
  • geen afbeelding.

In het geval van het Conservatorium kun je tevens kiezen voor de opleiding/afdeling, die rechtsonder verschijnt. Je kunt kiezen uit klassiek, jazz, pop, oude muziek, docent muziek of geen opleiding.

*Let op: wanneer je beeldvullende afbeelding een donkere achtergrond heeft, is het logo niet goed zichtbaar. Daarom verschijnt bij deze optie een nieuw keuzemenu waarbij je ook kunt kiezen uit twee diapositieve versies van het logo.

Inhoud bewerken

Velden bewerken
Afhankelijk van het gekozen template kun je verschillende velden bewerken. Dit doe je door op het corresponderende potloodje te klikken. In het geval van een tekstveld heb je altijd de keuze uit drie tekstkleuren: zwart, wit en de academiekleuren.
Ben je klaar met de bewerking, klik dan op opslaan om het resultaat te bekijken.

Volgorde aanpassen
De volgorde van de verschillende velden kun je aanpassen met de pijltjestoetsen. Het is dus mogelijk om de grote tekst (Titel) onderaan te plaatsen.

Velden verbergen
In elk template kun je de velden die je niet wilt gebruiken verbergen met behulp van het min-teken. Dat verandert in een plus-teken, waarmee je het veld later alsnog zichtbaar kunt maken.

Exporteren

Ben je tevreden met het resultaat? Klik dan op de knop Maak een PDF. Je kunt deze downloaden en vervolgens op verschillende formaten printen. Een poster wordt standaard op A2-formaat geëxporteerd; bij het printen kun je vervolgens aangeven op welk formaat je wilt afdrukken.

Een flyer wordt standaard uitgevoerd op A5-formaat.

Houd er rekening mee dat hoe groter je wilt afdrukken, des te hoger de kwaliteit van je afbeelding dient te zijn! Voor een A2-poster kun je het beste 2000x3000 pixels aanhouden; voor een flyer op A5 is 1500x2000 voldoende.

Is de poster of flyer af, stuur hem dan naar de communicatieafdeling van je academie.

Conservatorium

Voorbeelden

Delen