Eduroam

Eduroam is een draadloos netwerk waarmee studenten en medewerkers via hun laptop of smartphone verbinding kunnen maken met internet. Met je AHK-account kun je vanaf nu toegang krijgen tot internet bij alle andere onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij eduroam. In Nederland zijn dat meer dan 40 universiteiten en hogescholen, wereldwijd nog veel meer. Andersom kunnen gebruikers van andere aangesloten instellingen verbinding maken op de locaties van de AHK.

Inloggen

Om toegang te krijgen, maak je verbinding met het beveiligde netwerk eduroam en voer je eenmalig je gebruikersnaam en wachtwoord in.

inlognaam: MyAHK-gebruikersnaam@ahk.nl, bijvoorbeeld j.jansen@ahk.nl (let op: dit is dus niet hetzelfde als je e-mailadres)
wachtwoord: MyAHK-wachtwoord

Om verbinding te krijgen met het WiFi netwerk in Mac OS X moet er gebruik gemaakt worden van dit eduroam.mobileconfig bestand. Om verbinding te krijgen met het WiFi netwerk in iOS moet er gebruik gemaakt worden van dit eduroam.mobileconfig bestand.

  1. Download het bestand eudroam.mobileconfig door op deze link te klikken.
  2. Voer bij [Username (inlognaam)] je MyAHK-gebruikersnaam@ahk.nl in, bijvoorbeeld j.jansen@ahk.nl (let op: dit is dus niet hetzelfde als je e-mailadres)
  3. wachtwoord: je MyAHK-wachtwoord.
  4. Klik op [Installeren].
  5. Mocht er om een code gevraagd worden, gebruik dan de ontgrendelcode van je toestel.
  6. Sluit na de installatie alle vensters.
  7. Als de installatie voltooid is, wordt er automatisch verbinding gemaakt met het eduroam netwerk.


Vervolgens kun je het netwerk op alle locaties van aangesloten instellingen, en dus ook binnen de AHK, gebruiken. De functionaliteit draadloos printen werkt echter niet via het eduroam-netwerk, gebruik hiervoor het draadloze netwerk ‘AHK’.

Vragen?
Mocht je problemen ervaren met eduroam binnen de AHK, mail dan naar helpdesk@ahk.nl. Geef daarbij je gebruikersnaam door en het ruimtenummer waar je verbinding probeert te maken.

Instellingen waar je eduroam kunt gebruiken 

Delen