Hoe regel ik mijn betaling?

Voor het betalen van je collegegeld moet jij of iemand anders een machtiging afgeven in Studielink. Je kunt ervoor kiezen om het gehele bedrag in één keer (optie 1), of in 10 termijnen (optie 2) af te laten schrijven. Indien je aan een andere Nederlandse instelling studeert en daar collegegeld betaalt, kun je bij de AHK betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) (optie 3).

Korting collegegeld 2021-2022 vanwege corona

Vanwege corona zullen studenten aan een bekostigde opleiding in Nederland een collegegeldkorting van 50% op het wettelijke collegegeldtarief krijgen (alle AHK-opleidingen zijn gekostigde opleidingen). Let op: Hoewel verwacht wordt dat deze korting wordt gegeven, wordt dit wetsvoorstel nog behandeld in de Eerste Kamer. Het is nog niet definitief dus er kan nog een aanpassing komen.  Let op:  

Als je voor het eerst inlogt in Studielink zie je nog het normale collegegeldtarief. De AHK zal die tarieven voor je aanpassen met de beoogde korting van 50% voordat de daadwerkelijke betaling in september (of gespreid vanaf september) plaatsvindt. 
Voor de duidelijkheid een omrekentabel:
€2168 = €1084           Standaard wettelijk tarief
€1084 = €542             Verlaagd wettelijk tarief voor 1ste jaar bachelor of eerste 2 jaar bachelor voor docentopleidingen
€5261 = €4177           Standaard instellingstarief
€8564 = €7480           Instellingstarief Master Reinwardt / Bouwkunst

Betaalmethodes

Ga naar je ToDo-lijst in Studielink en klik op ‘voer je betaalgegevens in’.

Pas als de Centrale Studentenadministratie je persoonsgegevens geverifieerd heeft, kun je je machtiging bevestigen. Meestal gebeurt dat automatisch en kun je gelijk door. Zo niet, stuur dan een kopie paspoort naar csa@ahk.nl. Als iemand anders jouw collegegeld betaalt, moet je de e-mail doorsturen naar die persoon, en moet die persoon inloggen met zijn/haar DigiD om de machtiging te bevestigen. Je blijft er zelf te allen tijde verantwoordelijk voor dat dit op tijd gebeurt. Pas als je een e-mail hebt ontvangen dat je machtiging bevestigd is, heb je daadwerkelijk een machtiging afgegeven.

Door de digitale machtiging te bevestigen ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso en geef je de AHK toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening.

Volg de volledige instructie van optie 1, maar let op dat je bij ‘Betalen in termijnen’, ‘Ja’ kiest. Wanneer je machtigt voor de automatische incasso in tien termijnen, wordt rond onderstaande data 1/10 van het collegegeld afgeschreven. Let op: september heeft twee incasso's.
Door de digitale machtiging te bevestigen ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso en geef je de AHK toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening.

6 september 2021
24 september 2021

25 oktober 2021
25 november 2021
24 december 2021
25 januari 2022
25 februari 2022
25 maart 2022
25 april 2022
25 mei 2022

Er wordt een extra bedrag van € 24 in rekening gebracht voor het betalen in termijnen.

Deze optie is alleen mogelijk als je, naast je studie aan de AHK, ook ingeschreven staat bij een andere Nederlandse onderwijsinstelling en daar je collegegeld betaalt.

Regel zo snel mogelijk je betaling bij je andere instelling en vraag daar vervolgens een Bewijs Betaald Collegegeld voor de AHK op. Doe dit snel, want deze aanvraag kan bij sommige instellingen even duren en je BBC moet vóór 1 september binnen zijn bij de AHK. Als dat niet zo is, ben je niet ingeschreven op 1 september en kun je niet studeren.

Let op:
als je collegegeld aan de andere instelling lager is dan je collegegeld op de AHK, moet je het verschil bijbetalen vóór 1 september.

Mocht je aanhoudende problemen ondervinden, dan is het mogelijk om aan onze balie in de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, te Amsterdam, het collegegeld in één keer, in zijn geheel, te voldoen. Dit kan middels betaling met pin of creditcard. Contant geld wordt niet geaccepteerd.

Aan een betaling met creditcard zijn kosten verbonden: Visa- en Mastercards worden belast met een extra 1,6%, American Express cards met 1,9%. Er kan aan de balie geen machtiging worden afgegeven voor een betaling in termijnen - dit kan alleen via Studielink.

Houd er rekening mee dat ook hier de betaling moet geschieden vóór de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. Zorg dus dat je je op tijd bij de Centrale Studentenadministratie meldt.

Maak voor 1 september het volledige collegegeld bedrag over naar de bankrekening van de AHK (NL79RABO0309032873 t.n.v. AHK Studentenadministratie / BIC: RABONL2U o.v.v. naam en studentnummer)
Nadat het geld is overgemaakt, download dit formulier, vul het in en teken het en mail het vervolgens naar: csa@ahk.nl.

*Wat betekent SEPA?
De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kan alleen collegegeld incasseren van SEPA-bankrekeningen. SEPA (Single Euro Payments Area) omvat alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die wel lid zijn van de Europese Economische Ruimte) en Zwitserland, Monaco en San Marino.

**DigiD
Je DigiD is je digitale identiteitsbewijs. Behalve voor Studielink heb je bijvoorbeeld ook voor het aanvragen van studiefinanciering bij DUO een DigiD nodig. Alleen mensen die in Nederland wonen kunnen met hun Burgerservicenummer (BNS) een DigiD aanvragen op digid.nl. Dit duurt minimaal vijf werkdagen.

Delen