Hoe regel ik mijn betaling?

Voor het betalen van je collegegeld moet jij of iemand anders een machtiging afgeven in Studielink. Je kunt ervoor kiezen om het gehele bedrag in één keer (optie 1), of in 10 termijnen (optie 2) af te laten schrijven. Indien je aan een andere Nederlandse instelling studeert en daar collegegeld betaalt, kun je bij de AHK betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) (optie 3).

Let op: voor het afgeven van een machtiging in Studielink heb je een bankrekening van een SEPA-land* nodig. Echter, niet alle banken in SEPA-landen accepteren de automatische incasso uit Nederland. Controleer op deze website of jouw bank geschikt is voor een automatisch incasso. Op de website scroll je naar beneden, en kies je het PDF-document in de kolom 'Core SEPA Direct Debit'. Zoek je land op, en kijk vervolgens of jouw bank genoemd wordt. Is dit het geval, dan kun je je rekeningnummer gebruiken voor de machtiging. Staat jouw bank niet op deze lijst, of heb je geen SEPA-bankrekening, open dan zo snel mogelijk een Nederlandse bankrekening. De AHK heeft goede contacten met de Rabobank op de Dam en de ING op Rokin 90.

Betaalmethodes

Ga naar je ToDo-lijst in Studielink en klik op ‘voer je betaalgegevens in’.

  • Kies het vestigingsland van je bank.
  • Kies  bij ‘betaalwijze’: ‘Digitale Machtiging’.
  • Kies wie het collegegeld betaalt: jijzelf/iemand anders (Let op: je kunt alleen de optie ‘iemand anders’ kiezen als de persoon die voor jou gaat betalen een DigiD** en een SEPA-bankrekening heeft.)
  • Kies bij ‘betalen in termijnen’: ‘Nee’
  • Indien je zelf betaalt: vul de rekeninggegevens voor de automatische incasso in. Indien iemand anders voor je betaalt, moet die persoon later zelf de rekeninggegevens invullen.
  • Klik op ‘bevestigen’

Let op: hiermee bevestig je alleen dat je ingevulde gegevens kloppen. De machtiging moet ook nog bevestigd worden. Het kan zijn dat je hier een minuut of twee op moet wachten. Wacht rustig af.

Pas als de Centrale Studentenadministratie je persoonsgegevens geverifieerd heeft, kun je je machtiging bevestigen. Meestal gebeurt dat automatisch en kun je gelijk door. Zo niet, stuur dan een kopie paspoort naar csa@ahk.nl, dan krijg je een e-mail van Studielink zodra je je bevestiging kunt geven. Er staat dan een link ‘bevestig je digitale machtiging’ op je ToDo-lijst. Als iemand anders jouw collegegeld betaalt, moet je de e-mail doorsturen naar die persoon, en moet die persoon inloggen met zijn/haar DigiD om de machtiging te bevestigen. Je blijft er zelf te allen tijde verantwoordelijk voor dat dit op tijd gebeurt. Pas als je een e-mail hebt ontvangen dat je machtiging bevestigd is, heb je daadwerkelijk een machtiging afgegeven.

Door de digitale machtiging te bevestigen ga je akkoord met de voorwaarden voor incasso en geef je de AHK toestemming om het collegegeld te incasseren van de opgegeven bankrekening.

Volg de volledige instructie van optie 1, maar let op dat je bij ‘Betalen in termijnen’, ‘Ja’ kiest. Wanneer je machtigt voor de automatische incasso in tien termijnen, wordt rond onderstaande data 1/10 van het collegegeld afgeschreven. Let op: september heeft twee incasso's.

7 september 2017
25 september 2017
25 oktober 2017
25 november 2017
25 december 2017
25 januari 2018
25 februari 2018
25 maart 2018
25 april 2018
25 mei 2018

Er wordt een extra bedrag van € 24 in rekening gebracht voor het betalen in termijnen.

Deze optie is alleen mogelijk als je, naast je studie aan de AHK, ook ingeschreven staat bij een andere Nederlandse onderwijsinstelling en daar je collegegeld betaalt.

Regel zo snel mogelijk je betaling bij je andere instelling en vraag daar vervolgens een Bewijs Betaald Collegegeld voor de AHK op. Doe dit snel, want deze aanvraag kan bij sommige instellingen even duren en je BBC moet vóór 1 september binnen zijn bij de AHK. Als dat niet zo is, ben je niet ingeschreven op 1 september en kun je niet studeren.

Let op:
als je collegegeld aan de andere instelling lager is dan je collegegeld op de AHK, moet je het verschil bijbetalen vóór 1 september.

Mocht je aanhoudende problemen ondervinden, dan is het mogelijk om aan onze balie in de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, te Amsterdam, het collegegeld in één keer, in zijn geheel, te voldoen. Dit kan middels betaling met pin of creditcard. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Aan een betaling met creditcard zijn kosten verbonden: Visa- en Mastercards worden belast met een extra 1,6%, American Express cards met 1,9%. Er kan aan de balie geen machtiging worden afgegeven voor een betaling in termijnen - dit kan alleen via Studielink. Houd er rekening mee dat ook hier de betaling moet geschieden vóór de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. Zorg dus dat je je op tijd bij de Centrale Studentenadministratie meldt - let op: deze is tussen 22 juli en 8 augustus 2017 gesloten.

Maak voor 1 september het volledige collegegeld bedrag over naar de bankrekening van de AHK (NL79RABO0309032873 t.n.v. AHK Studentenadministratie / BIC: RABONL2U o.v.v. naam en studentnummer)

*Wat betekent SEPA?
De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kan alleen collegegeld incasseren van SEPA-bankrekeningen. SEPA (Single Euro Payments Area) omvat alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die wel lid zijn van de Europese Economische Ruimte) en Zwitserland, Monaco en San Marino.

**DigiD
Je DigiD is je digitale identiteitsbewijs. Behalve voor Studielink heb je bijvoorbeeld ook voor het aanvragen van studiefinanciering bij DUO een DigiD nodig. Alleen mensen die in Nederland wonen kunnen met hun Burgerservicenummer (BNS) een DigiD aanvragen op digid.nl. Dit duurt minimaal vijf werkdagen.

Delen