Wonen in Amsterdam

De vraag naar studentenwoningen in Amsterdam is hoog. De kamerprijzen zijn hoog en het is niet gemakkelijk om woonruimte te vinden. Maar onmogelijk is het niet. Hieronder bespreken we enkele opties.

  • !WOON informeert, adviseert en ondersteunt bewoners in Amsterdam. Je kunt hier terecht met vragen over de woningcorporaties die studentenwoningen aanbieden.
  • Studentenwoningweb biedt kamers en woningen voor studenten. Het aanbod is van de woningcorporaties Pré Wonen, Stadgenoot, Lieven de Key, en Ymere. Je betaalt €22,50 voor een inschrijving van tien jaar. Je kunt onbeperkt reageren op het aanbod.
  • Ymere biedt ook tijdelijke woningen aan. Deze worden in de toekomst gesloopt of gerenoveerd.
  • The Social Hub heeft meer dan 700 kamers. Je kunt er een dag tot een jaar blijven. Permanente huisvesting is hier niet mogelijk.
  • De gemeente Amsterdam biedt een informatieoverzicht. Hierin lees je hoe je woonruimte in Amsterdam kunt vinden en waar je allemaal op moet letten.
  • ROOM biedt studentenkamers in onder andere Stadsregio Amsterdam en Haarlem. Je betaalt €35 voor een inschrijving van acht jaar.
  • HousingAnywhere biedt kamers aan voor studenten uit het buitenland. Ook kun je hier je kamer aanbieden (en kamers vinden) als je zelf naar het buitenland gaat.
  • Student Experience biedt zelfstandige woonruimtes met een eigen keuken en badkamer.

Voor muziekstudenten

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen zich ook inschrijven bij de Stichting Jan Pietersz. Huis. Zij bieden woon- en werkruimte met geluidsisolatie voor musici. De stichting heeft ongeveer 450 woningen, verspreid over de stad. Onder andere in het middeleeuwse Bethaniënklooster.

Voor internationale studenten

Internationale studenten kunnen profiteren van het aanbod van dertig studentenkamers van woonstichting De Key. Er wordt voorrang gegeven aan eerstejaarsstudenten. De kamers zijn beschikbaar voor de duur van 1 jaar. Meer informatie & inschrijfformulier

Kamer(ver)huur tijdens buitenlandverblijf

Ga je naar het buitenland voor een uitwisseling of stage? Dan kun je je kamer tijdelijk verhuren aan internationale studenten via HousingAnywhere. Je kunt via deze website ook zelf een kamer huren in het buitenland. Lees meer informatie over HousingAnywhere.

Delen