Collegekaart

Alle studenten van de AHK ontvangen een nieuwe multifunctionele chippas, die je behalve als collegekaart ook nodig hebt voor toegang en betaling. Deze pas is geldig gedurende je hele studie. Op deze pas staat echter geen studiejaar vermeld. Daarom is de pas alleen geldig in combinatie met je bewijs van inschrijving, dat je elk jaar opnieuw ontvangt als je (her)inschrijving compleet is.

Voordat je de collegekaart ontvangt moet je wel aan alle voorwaarden voor inschrijving hebben voldaan en een foto hebben ingeleverd. Heb je nog niet alles rond je inschrijving geregeld dan moet je eerst bij de Centrale Studentenadministratie langs om dat alsnog te doen. Ook als je andere vragen hebt kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur bij de Centrale Studentenadministratie terecht.

De collegekaart is een persoonlijke pas, die voorzien is van een pasfoto. Met deze kaart heb je toegang tot de gebouwen, kun je kopiëren en printen, en betalen in de kantine en bij koffie-automaten. Je collegekaart geeft ook toegang tot het VERS-feest in de Melkweg aan het begin van het studiejaar. Tevens krijg je op vertoon van je collegekaart interessante kortingen die alleen voor studenten gelden.

Toegang tot het gebouw
De collegekaart regelt de toegang tot gebouwen. Normaal gesproken heb je met jouw kaart uitsluitend toegang tot het gebouw waar je studeert. Houd de kaart tegen de lezer bij de ingang van het gebouw aan om de deur te openen. Hetzelfde geldt voor deuren bij fietsenstallingen of -kelders.

Betalen

Het betalen met de chippas werkt zeer eenvoudig. Bij iedere automaat of kassa waar je met de chippas kunt betalen is een pasinvoer geplaatst. Wanneer je de pas hier insteekt, wordt het saldo op de kaart zichtbaar. Volg vervolgens de instructies op de kaartbox. Let bij snoepautomaten wel goed op of ze gevuld zijn voor je een keuze maakt, want het bedrag wordt ook afgeschreven wanneer je een leeg schap selecteert.

Opwaarderen
Op alle locaties is een opwaardeerautomaat geplaatst waarmee je met muntgeld en/of PIN je kaart kunt opwaarderen. De kaart kan tot maximaal 50 euro worden opgewaardeerd. Je kunt je saldo niet inwisselen voor contant geld, ook niet in geval van verlies van de kaart. In onderstaand schema is te zien waar de opwaardeerautomaten zich bevinden en wat je op welke locatie met de collegekaart kunt doen. Op alle automaten is een gebruiksaanwijzing afgedrukt.

Wat kan ik met mijn pas?

Breitner Academie | Overhoeksplein 2
Locatie opwaardeerautomaat: gang in souterrain, tegenover de lift
Opwaarderen met: alleen PIN
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Academie van Bouwkunst | Waterlooplein 211
Locatie opwaardeerautomaat: begane grond, reproruimte
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Conservatorium van Amsterdam | Oosterdokskade 151
Locatie opwaardeerautomaat: begane grond, tweede pilaar links
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Nederlandse Filmacademie | Markenplein 1
Locatie opwaardeerautomaat: rechts naast de ingang
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: nee
betalen bij automaten: nee
kopiëren/printen: ja

Reinwardt Academie | Hortusplantsoen 1-3
Locatie opwaardeerautomaat: voorbij ingang, links naast lift
Opwaarderen met: alleen PIN
betalen bij kassa's: nee
betalen bij automaten: nee
kopiëren/printen: ja

Academie voor Theater en Dans | Jodenbreestraat 3
Locatie opwaardeerautomaat: zesde verdieping
Opwaarderen met: PIN
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Kaart kapot?
Als je kaart kapot is kun je bij de Centrale Studentenadministatie een nieuwe kaart halen. Een vervangende kaart kost €5. Kom langs bij de Centrale Studentenadministratie en je vervangende pas wordt dan direct geprint. De €5 moet je met pin of creditcard betalen (een contante betaling is niet mogelijk). Aan een betaling met creditcard zijn kosten verbonden: Visa- en Mastercards worden belast met een extra 1,6%, American Express cards met 1,9%.

Kaart gestolen
Wanneer je collegekaart gestolen wordt, is een snelle melding van groot belang. Op de kaart kan immers geld staan dat door anderen zonder code kan worden gebruikt. Met een bewijs van aangifte is een nieuwe kaart gratis. Kom (mét bewijs van aangifte) langs bij de Centrale Studentenadministratie op de eerste verdieping van de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam.

Kaart kwijt, geld kwijt
Bij een verloren kaart wordt geen restitutie gegeven van het bedrag dat op de kaart stond.

Kaart gevonden?
Indien je een kaart van een medewerker of medestudent vindt, dan kun je deze per post naar de AHK retourneren. Het adres vind je op de achterzijde van de pas. Eenvoudiger is het om de pas in te leveren bij de receptie.

Je collegekaart is alleen geldig in combinatie met je Bewijs van Inschrijving. Eind september van elk studiejaar krijg je een klein formaat Bewijs van Inschrijving opgestuurd naar je postadres. Heb je een originele uitgebreide versie van je Bewijs van Inschrijving nodig, bijvoorbeeld voor het huren van een kamer, dan kun je die via dit formulier aanvragen. Vervolgens kun je het bewijs ophalen bij de Centrale Studentenadministratie.

Delen