Collegekaart

Alle studenten van de AHK ontvangen een multifunctionele chippas.
De collegekaart is een persoonlijke pas, voorzien van een pasfoto. Je collegekaart is geldig gedurende je hele studie. Met de kaart heb je toegang tot de gebouwen, kun je kopiëren & printen en betalen in de kantine en bij koffie-automaten. Je collegekaart geeft ook toegang tot het VERS-feest in de Melkweg aan het begin van het studiejaar. Je collegekaart is alleen geldig in combinatie met je Bewijs van Inschrijving.

Tevens krijg je op vertoon van je collegekaart interessante kortingen die alleen voor studenten gelden.

De Centrale Studentenadministratie is verantwoordelijk voor de verstrekking van de collegekaart.

Voordat je de pas ontvangt moet je een pasfoto uploaden en aan alle voorwaarden voor inschrijving hebben voldaan. Je ontvangt een e-mail met instructies voor het uploaden van de pasfoto.

Toegang tot het gebouw
De collegekaart regelt de toegang tot gebouwen. Normaal gesproken heb je met jouw kaart uitsluitend toegang tot het gebouw waar je studeert. Houd de kaart tegen de lezer bij de ingang van het gebouw aan om de deur te openen. Hetzelfde geldt voor deuren bij fietsenstallingen of -kelders.

Betalen

Het betalen met de chippas werkt zeer eenvoudig. Bij iedere automaat of kassa waar je met de chippas kunt betalen is een pasinvoer geplaatst. Wanneer je de pas hier insteekt, wordt het saldo op de kaart zichtbaar. Volg vervolgens de instructies op de kaartbox. Let bij snoepautomaten wel goed op of ze gevuld zijn voor je een keuze maakt, want het bedrag wordt ook afgeschreven wanneer je een leeg schap selecteert.

Opwaarderen
Op alle locaties is een opwaardeerautomaat geplaatst waarmee je met muntgeld en/of PIN je kaart kunt opwaarderen. De kaart kan tot maximaal 50 euro worden opgewaardeerd. Je kunt je saldo niet inwisselen voor contant geld, ook niet in geval van verlies van de kaart. In onderstaand schema is te zien waar de opwaardeerautomaten zich bevinden en wat je op welke locatie met de collegekaart kunt doen. Op alle automaten is een gebruiksaanwijzing afgedrukt.

Wat kan ik met mijn pas?

Breitner Academie | Overhoeksplein 2
Locatie opwaardeerautomaat: gang in souterrain, tegenover de lift
Opwaarderen met: alleen PIN
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Academie van Bouwkunst | Waterlooplein 211
Locatie opwaardeerautomaat: begane grond, reproruimte
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Conservatorium van Amsterdam | Oosterdokskade 151
Locatie opwaardeerautomaat: begane grond, tweede pilaar links
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Nederlandse Filmacademie | Markenplein 1
Locatie opwaardeerautomaat: rechts naast de ingang
Opwaarderen met: PIN of muntgeld
betalen bij kassa's: nee
betalen bij automaten: nee
kopiëren/printen: ja

Reinwardt Academie | Hortusplantsoen 1-3
Locatie opwaardeerautomaat: voorbij ingang, links naast lift
Opwaarderen met: alleen PIN
betalen bij kassa's: nee
betalen bij automaten: nee
kopiëren/printen: ja

Academie voor Theater en Dans | Jodenbreestraat 3
Locatie opwaardeerautomaat: zesde verdieping
Opwaarderen met: PIN
betalen bij kassa's: ja
betalen bij automaten: ja
kopiëren/printen: ja

Collegekaart kwijt of kapot?
Vraag een nieuwe pas aan via het aanvraagformulier nieuwe pas. Een vervangende collegekaart kost €5. De Centrale Studentenadministratie zal een nieuwe pas voor je printen en je informeren over de betaling en waar en wanneer je de pas kunt ophalen.

Je kunt ook langskomen bij de CSA studentenbalie. Je vervangende pas wordt dan direct geprint. De €5 moet je met pin of creditcard betalen (een contante betaling is niet mogelijk). De actuele openingstijden van de CSA studentenbalie vind je hier.

Kaart gestolen
Wanneer je collegekaart gestolen wordt, is een snelle melding van groot belang. Op de kaart kan immers geld staan dat door anderen zonder code kan worden gebruikt. Met een bewijs van aangifte is een nieuwe kaart gratis. Kom (mét bewijs van aangifte) langs bij de Centrale Studentenadministratie op de eerste verdieping van de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam.

Kaart kwijt, geld kwijt
Bij een verloren kaart wordt geen restitutie gegeven van het bedrag dat op de kaart stond.

Kaart gevonden?
Indien je een kaart van een medewerker of medestudent vindt, dan kun je deze per post naar de AHK retourneren. Het adres vind je op de achterzijde van de pas. Eenvoudiger is het om de pas in te leveren bij de receptie.

Een officieel (digitaal) Bewijs van Inschrijving kun je aanvragen nadat je (her)inschrijving voltooid is. Elk studiejaar krijg je in september het digitale bewijs van inschrijving toegestuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt ingevuld. Heb je gedurende het studiejaar een bewijs van inschrijving nodig, bijvoorbeeld voor het huren van een kamer? Vraag dan een bewijs van inschrijving aan via dit formulier.

Delen