Stap 2: inschrijvingsverzoek in Studielink

Nadat je een account hebt aangemaakt in Studielink, moet je vervolgens op de knop 'Nieuw Inschrijvingsverzoek' klikken. Volg de instructies om aan te geven welke opleiding je bij de AHK gaat volgen. Het inschrijvingsverzoek is pas verstuurd naar de instelling als je op de homepagina van je Studielink-account het verzoek ziet staan. De bevestiging van je inschrijvingsverzoek vind je in Studielink bij 'Mijn ontvangen berichten'.

Om je inschrijving niet onnodig vertraging op te laten lopen is het van belang dat je je zo snel mogelijk inschrijft voor je opleiding via Studielink. Je hoeft hier niet mee te wachten tot je de uitslag van je eindexamens hebt.

Andere vooropleiding dan havo of vwo met profiel?
Heb je (in Nederland) een andere vooropleiding gevolgd dan havo/vwo met profiel, voeg dan naast de al gevolgde vooropleiding(en) een toelatingsexamen hoger kunstonderwijs toe. Dit gaat als volgt:

  • kies voor opleiding in Nederland;
  • kies 'anders' bij de knop 'selecteer vooropleiding' en ga verder;
  • kies 'ja' bij diploma behaald en ga verder;
  • geef de datum van je toelatingsexamen/auditie die je bij de AHK hebt gedaan;
  • kies bij de knop 'selecteer vooropleiding' onder aan de tabel het zogenaamde 'TOEL EXAM HKO' (Toelatingsexamen hoger kunstonderwijs);
  • kies 'Amsterdam' bij de knop 'plaats school/instelling';
  • kies 'Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten' bij de knop 'school/instelling' en ga verder.

Nu kan de AHK je inschrijving verwerken.

De betaling van je collegegeld regel je ook via Studielink. Dit kan vanaf 1 mei. Je ontvangt een e-mail zodra je je betaling kunt gaan regelen.

Aanpassen inschrijving in Studielink
Geef altijd direct de wijzigingen door van je correspondentieadres, telefoonnummer en e-mailadres in Studielink. De studentenadministratie van de AHK is gekoppeld aan Studielink. Daardoor hoef je wijzigingen alleen in Studielink door te geven. Je woonadres wordt automatisch gewijzigd wanneer je dit wijzigt in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

Heb je problemen met je inschrijving in Studielink? Raadpleeg dan de Studielink VRAAGbaak.

Stap 3: betalen via Studielink

Delen