Naar inhoud
 

Studiebeurzen buitenland

Meer informatie

 

Beurzen voor vervolgstudies

Meer informatie

Het werkveld wordt steeds internationaler. Daarom vinden we het belangrijk dat je als student ervaring op kan doen in het buitenland. Jaarlijks gaan ruim honderd studenten van de AHK naar het buitenland om hun horizon te verbreden.

Er zijn verschillende studie- en stagebeurzen die je aan kunt vragen. De toelagen zijn alleen nooit volledig kostendekkend. Daarnaast heeft de AHK overeenkomsten met verschillende buitenlandse instellingen voor de uitwisseling van studenten (en docenten). Je kunt ook zelf op zoek gaan naar instellingen in het buitenland.

“Ik heb een geweldige stage gelopen in Kopenhagen. Ik heb bij het bedrijf Ghost VFX gewerkt aan grote films met een getalenteerd team afkomstig uit de hele wereld. Ik raad het aan om naar het buitenland te gaan; tijdens een buitenlands verblijf ontwikkel je jezelf op professioneel vlak maar ook op persoonlijk niveau.”
Laurens Vermeulen (student Visual Effects & Immersive Media, Nederlandse Filmacademie)

Doorstuderen na je afstuderen

Na je afstuderen kun je een beurs aanvragen voor een vervolgstudie in het buitenland. Gemotiveerde en talentvolle studenten kunnen een beursaanvraag doen bij een aantal instellingen. Deze beurzen moet je vaak al tijdens je afstudeerjaar regelen. Advies: oriënteer je op tijd en lees de voorwaarden van elk fonds goed.

Meer informatie

Elke academie heeft een contactpersoon internationalisering. Bij de coördinatoren internationalisering kun je terecht met al je vragen over studeren in het buitenland.

Kijk voor praktische tips op BeroepKunstenaar.nl, de AHK-website over alle zakelijke aspecten van het kunstenaarschap. Raadpleeg de website Beursopener voor informatie over andere beurzen en fondsen. Kijk ook op de handige Nuffic-website wilweg.nl, met informatie over studeren en stage in het buitenland.

Delen
 

Studiebeurzen buitenland

Meer informatie

 

Beurzen voor vervolgstudies

Meer informatie