VSBfonds-beurs

De VSBfonds Beurs geeft studenten de mogelijkheid om met een beurs verder te studeren aan een gerenommeerde instelling in het buitenland op master- of postgraduate-niveau. Dit kan een verbreding of verdieping zijn van de studie die de student heeft gevolgd. VSBfonds Beurs zoekt kandidaten die maatschappelijk geëngageerd zijn en zich inzetten voor de samenleving in de vorm van extracurriculaire activiteiten buiten de studie. Studenten die niet langer dan één jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen een aanvraag indienen. Het maximaal toe te kennen bedrag is € 7.000 voor één studiejaar en € 10.000 voor twee studiejaren.

Aanvragen worden eerst door een commissie van de AHK geselecteerd, vervolgens worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met de commissie, waarna de geschikte kandidaten worden voorgedragen voor de VSBfonds Beurs.

Extra middelen voor studenten met functionele beperkingen
In het kader van een actief diversiteitsbeleid heeft VSBfonds extra budget beschikbaar voor studenten met een beperking die met een VSBfonds Beurs naar het buitenland willen voor studie of onderzoek.

Uit de voorwaarden: "Voor studenten met een ernstige beperking is het in sommige gevallen mogelijk om een hoger beursbedrag te krijgen. Dit eventuele hogere beursbedrag kan worden vastgesteld nadat inzicht is gegeven via de kostenbegroting in het aanvraagformulier in het complete kosten- en dekkingsplan van de student waaruit blijkt dat ook daadwerkelijk extra kosten gemaakt worden ten gevolge van deze beperking." 

Aanvragen
De deadline is jaarlijks op 1 maart.

Meer informatie en aanvraag via de website van het VSBfonds

Neem voordat je de aanvraag invult eerst contact op met:

Selectiecommissie VSBfonds Beurzen AHK
T.a.v. Kam Wai Kui
Servicebureau AHK
Postbus 15079
1001 MB Amsterdam
T 020 527 7772
E scholarships@ahk.nl

Delen