Margot Verhoeven

Margot Verhoeven

Naast tekenlerares ben ik ook kunstenaar. Ik schilder en teken portretten. 
'Slow art', zo zou je mijn werk ook wel kunnen noemen. Ik werk traag, laag voor laag, veel kleuren over elkaar heen. Tussendoor moet alles drogen. Het mooiste is als de oude verflagen een beetje door de nieuwe heen schijnen, maar dat lukt niet altijd.

Ik ben een traditionele schilder in die zin dat ik portretten naar de waarneming schilder. Ik heb geen behoefte om vernieuwend te zijn. Mijn enige doel is kijkplezier en iets maken wat na een paar jaar nog het aanzien waard is.
Op maar liefst vier kunstacademies heb ik gezeten: St. Joost in Breda, de academie in 's-Hertogenbosch waar ik afgestudeerd ben in schilderen. Daarna een jaar ikonenschilderen op de kunstacademie in Athene en nu afgestudeerd als docent beeldende vorming aan de Academie voor Beeldende Vorming.

So you think you can't draw?

Genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs 2012

Samen met Wilma van Wijnen heb ik een onderzoek gedaan naar  het 'dode tekenpunt' bij kinderen. Vanaf een jaar of acht willen ze graag dat hun tekeningen 'echt lijken', maar merken dan dat het niet lukt. Veel kinderen blijven hier steken, maar wij willen ze over die drempel heen helpen. Wij zijn ervan overtuigd dat tekenen een belangrijk vak is, niet alleen voor de creativiteit maar ook om je te leren concentreren, om ruimtelijk inzicht te oefenen, om te leren plannen en nog veel meer.

Terug naar lijst
Delen