Training presenteren

Knikkende knieën, een mond vol tanden...Relax, je bent niet de eerste die presenteren, een sollicitatie of een belangrijk telefoongesprek spannend vindt. Is het tijd voor jou om hier verandering in aan te brengen?

Waar gaat deze training over?
Tijdens de training Presenteren gaat Marjolein Roeleveld hiermee met jou aan de slag. In de vijf thema sessies ‘lichaamstaal’, ‘structuur’, ‘publiek & ruimte’, ‘stem & adem’ en ‘energie & enthousiasme’ helpt ze jou om jouw unieke stijl en stem te vinden. De kracht van deze training zit ‘m in Marjoleins persoonlijke aanpak. Presenteren is zoveel makkelijker als je jezelf mag zijn, daarom staat wie jij bent centraal. 

Wat levert deze training jou op?
Deze training geeft een stevige boost aan je zelfvertrouwen. Je krijgt namelijk alle handvatten mee om jouw verhaal over te brengen en daar heb je altijd en overal wat aan. Na deze training weet jij hoe je jouw lichaam en stem bewust in kunt zetten als je een presentatie geeft of belangrijk gesprek hebt. Je weet krachtig te presenteren, vanuit jouw enthousiasme en unieke kwaliteiten. Je hebt handvatten om jezelf voor te bereiden op een presentatie of gesprek. Je leert hoe je, wat je leert, bewust toepast tijdens het presenteren. 

Over docent Marjolein Roeleveld 
Wie jij bent staat centraal bij Marjolein Roeleveld. Ze heeft alle aandacht voor jou als persoon, dat is de kracht van haar presentatietrainingen. 

Marjolein Roeleveld studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2005 haalde ze haar bachelor Theaterdocent en in 2012 studeerde ze af aan de Mime-opleiding aan de Academie voor Dans en Theater. Ze speelde bij theatergroepen als Kassys, TG Oostpool, Mtg Golden Palace, Afslag Eindhoven en Jessie L’Herminez en maakt eigen voorstellingen, zoals het locatieproject Everywhere, challenging time op Station Tilburg. Daarnaast ontwikkelde Marjolein presentatietrainingen, zoals deze, waarin ze eigenheid, fysiek bewustzijn en contact maken centraal stelt. 

Over gastdocent Astrid Rose 
Echte verhalen maken het verschil, is het motto van Astrid Rose. Hoe je een krachtig verhaal vertelt en structureert, leert ze jou graag. Astrid is te gast bij sessie 2 ‘structuur’. 

Astrid Rose is Hoofd Marketing & Communicatie bij het Conservatorium van Amsterdam. Ze geeft daar ook les aan de studenten in presentatietechnieken en storytelling. Eerder werkte ze als product manager bij het beroemde Blue Note label, als creative manager voor de succesvolle internationale popgroep CH!PZ, en als artist manager bij The Entertainment Group met onder andere Edsilia Rombley. Haar bedrijf RoseFountain verzorgt presentatietrainingen.

Programma

Wat is je houding? Hoe sta je? Wat doet dat met jou en met je publiek of gesprekspartner(s)? Je wordt je bewust van ‘fysieke taal’ en leert ermee te spelen. Je ontdekt hoe je je lichaam in kunt zetten om een boodschap over te brengen.

Hoe kun je jouw verhaal gebruiken om impact te maken? Hoe bouw je je verhaal op? Hoe bereid je je voor? Je ontvangt praktische tools waarmee je meteen aan de slag kunt. Dat geeft jou een stevige basis. Gastdocent van deze sessie is Astrid Rose.

Maak je contact met je publiek? Beweeg je, gebruik je de ruimte? In deze derde les leer je hoe je omgaat met je publiek of gesprekspartner(s), hoe je hun focus kunt sturen en hoe je je een ruimte eigen maakt. 

Hoe breng je je verhaal? Waar zit je adem? In deze les leer je je stem en adem slim te gebruiken. Presenteren wordt daardoor een stuk makkelijker én leuker. 
Wist je dat enthousiasme aanstekelijk werkt? De leukste verhalen zijn die verhalen die je vertelt vanuit je hart, vanuit jouw bezieling. In deze laatste les leer je dit in te zetten en te vertrouwen op de kracht ervan.

Overige praktische informatie 
Voor wie: studenten, alumni van de AHK (gratis toegang). Medewerkers van de AHK en externe deelnemers zijn welkom (kosten 75 euro). Deze training is zowel geschikt voor Nederlandse als voor internationale deelnemers. Jij en de docent communiceren in jouw voorkeurstaal. 

Wanneer: Deze training wordt dit schooljaar twee keer gegeven: in maart - april en in mei - juni
Donderdag 23 en 30 maart en 6 april en zaterdag 1 april 2023
Donderdag 25 mei, 1 en 8 juni, en zaterdag 10 juni 2023

Tijd: 19:00-21:30, m.u.v. zaterdag 1 april en zaterdag 10 juni: 11:00-17:00
Taal: Nederlands en Engels

Let op: Check je agenda goed voor je je opgeeft. Vanwege de opbouw van de training is het essentieel dat je alle sessies volgt.

Kosten
Deze training is gratis als je student of alumnus bent van de AHK. Externen kunnen deze training volgen voor 75 euro. 

Meld je hier aan om mee te doen.

Locatie
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3, 1011 NG Amsterdam 

Vragen
Mail naar: ondernemen@ahk.nl

Delen