Naar inhoud
 

Stappenplan

Aanmelden

 

Studiekeuze gemaakt?

Meld je dan aan!

Aanmelden en inschrijven

Weet jij al welke studie je wilt gaan volgen? Meld je dan aan! Bij de meeste opleidingen moet je eerst een toelating doen. Alle informatie over de toelatingsprocedure vind je bij de opleidingsinformatie.

De toelating kan bestaan uit een of meer auditierondes, een toelatingsexamen en/of een beoordeling van je portfolio. Met deze toelatingsprocedure checken we ook of de opleiding echt bij je past. Let op, de opleidingen hebben verschillende procedures.

Toelatingseisen

De toelatingseisen verschillen per opleiding en ook vaak per studierichting. Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding van de AHK heb je een diploma vwo, havo, mbo (niveau 4) of een getuigschrift van eenzelfde of hoger niveau nodig. Voor toelating tot een masteropleiding geldt dat je in ieder geval een bacheloropleiding hebt afgerond. Voor toelating tot een Associate Degree (AD) gelden specifieke vooropleidingseisen.

Er worden ook hoge eisen gesteld aan talent, vaardigheden, discipline en motivatie. Voor een aantal opleidingen zijn ook je fysieke mogelijkheden erg belangrijk. De criteria en de manier van selecteren verschillen daarom per opleiding. Voor een aantal opleidingen is een vooropleiding vereist.

Delen
 

Stappenplan

Aanmelden

 

Studiekeuze gemaakt?

Meld je dan aan!