Naar inhoud
 

Stappenplan

Aanmelden

 

Weet jij al welke studie je wilt volgen?

Meld je dan aan voor het studiejaar 2020-2021!

Aanmelden en inschrijven

Voor vrijwel alle opleidingen van de AHK geldt een selectieprocedure in verband met het beperkte aantal plaatsen. De selectie kan bestaan uit een of meer auditierondes, een toelatingsexamen en/of een beoordeling van je portfolio. De toelatingsprocedure is tevens een check voor jezelf om te bepalen of de kunstopleiding ook echt bij je past.

Weet je welke studie je wilt gaan volgen? Meld je dan aan voor het studiejaar 2020-2021! Op de website vind je bij alle opleidingen de (selectie)procedure die je moet doorlopen om je aan te melden.

Lees goed welke procedure op jouw opleiding van toepassing is. Bij het Conservatorium van Amsterdam en de opleidingen van de Academie voor Theater en Dans meld je je eerst aan bij de opleiding, en schrijf je je pas in via Studielink nadat je bent toegelaten. De bachelor Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie kent geen strikte selectieprocedure maar heeft als enige een verplichte studiekeuzecheck.

Toelatingseisen

De toelatingsprocedures en -eisen in het kunstvakonderwijs verschillen per opleiding en vaak zelfs per studierichting. Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding van de AHK moet je in ieder geval in bezit zijn van een diploma vwo, havo, mbo (niveau 4) of een getuigschrift van gelijkwaardig of hoger niveau. Voor toelating tot een voortgezette of masteropleiding geldt dat je in ieder geval een bacheloropleiding moet hebben afgerond.

Wie aan een opleiding voor een kunstberoep wil beginnen, moet over mogelijkheden beschikken om later in dat beroep werkzaam te zijn. Er worden daarom hoge eisen gesteld aan talent, vaardigheden, disciplines, motivatie en voor een aantal richtingen ook aan fysieke mogelijkheden. De wijze en criteria waarop de selectie plaatsvindt, verschilt per opleiding en varieert van het doen van auditie tot het laten zien van eigen werk of het schrijven van een motivatie. Voor een aantal uitvoerende opleidingen is een vooropleiding een vereiste. Er zijn ook opleidingen die oriƫntatiecursussen aanbieden.

Delen
 

Stappenplan

Aanmelden

 

Weet jij al welke studie je wilt volgen?

Meld je dan aan voor het studiejaar 2020-2021!