Pop - Pre-Releaseshow Juliet

woensdag 05 oktober 2022, 20:00 - 21:00 uur
Cinetol
Tolstraat 182
1074 VM Amsterdam

Juliet is de artiestennaam van de Amsterdamse artiest Julia Schellekens. Gewapend met een heldere stem en behept met een eigenwijze taaltoon staat Juliet voor een herkenbaar en eigen geluid binnen de wereld van de Nederlandstalige luisterpop. Dit najaar zal haar nieuwe EP 'Voor Het Kind' uitkomen, waarvan deze avond een exclusieve pre-releaseshow gaat zijn.

Juliet studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde vijf jaar lang met het duo Sam & Julia, waarmee ze een EP en een album uitbracht en haar sporen verdiende in de Nederlandse muziekscene. Juliet is een langgekoesterde droom die in vervulling is gegaan, want Schellekens wilde altijd al in haar moedertaal schrijven. Het resultaat is tragikomische luisterliedjes, die laten zien hoe dicht humor en verdriet soms bij elkaar liggen. Ze presenteert haar poëzie-pop soms in grootse, meeslepende songs met synths en blazers, en soms klein en dichtbij, met slechts stem en piano. 

Juliet wil haar eigen plek veroveren tussen haar helden Maarten van Roozendaal, Jacques Brel, Annie MG Schmidt, Froukje en Spinvis. Ze wil de Nederlandse chanson meer inclusief maken met haar bevindingen als jonge vrouw. Deze ambitie is zeer hoorbaar in haar nieuwe EP en op het podium, dus kom voor een exclusief voorproefje naar Cinetol.

-INFO-
Datum | 5 Oktober
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €10

Delen