RTRSRCH: Nieuw periodiek ARTI-groep AHK

Gepubliceerd op

Tijdens het festival Something Raw is zaterdag 28 februari in Frascati het tijdschrift RTRSRCH gelanceerd. RTRSRCH is een open platform voor themas, processen en resultaten van een tiental artistieke onderzoekers uit verschillende disciplines die aan de onderzoeksgroep Artistic research, theory and innovation van de AHK zijn verbonden.

Tijdens het festival Something Raw is zaterdag 28 februari in Frascati het tijdschrift RTRSRCH gelanceerd. RTRSRCH is een open platform voor themas, processen en resultaten van een tiental artistieke onderzoekers uit verschillende disciplines die aan ARTI zijn verbonden. ARTI - Artistic research, theory and innovation is de onderzoeksgroep van de lectoraten Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling onder leiding van Marijke Hoogenboom en Kunsttheorie en onderzoek van Henk Borgdorff.

RTRSRCH kent geen permanente redactie en geen vaste doelgroep of distributie. Per uitgave worden opnieuw redacteur, inhoud, formaat, maar ook tijdelijke samenwerkingsverbanden, presentatie en strategieƫn voor verspreiding bepaald.

De eerste RTRSRCH met als titel Minor gestures and their monstrous little brothers: the spectatorship of the catastrophic is samengesteld door choreografe Carolien Hermans en biedt een geheel eigen kijk op het thema Zoektocht naar het spektakel, dat onderdeel uitmaakte van het Something Raw-festival. Meer dan ooit weten dans- en performancekunstenaars niet alleen te boeien met sterke concepten, maar gaan ze op zoek naar verrassende - en vaak erg fysieke - manieren om met het publiek te communiceren. Heeft het theater een omslag gemaakt? Spelen voorstellingen weer met het dionysische plezier, entertainment of zelfs met spectaculaire theatrale gebaren?

RTRSRCH bevat bijdragen van o.a. Igor Dobricic, Sher Doruff, David-Weber-Krebs, Benjamin Scheers, Diego Gil, Norberto Llopis de Segarra, Martin Nachbar, Andrea Bozic, Julia Wilms, Andre Nusselder en Stamatia Portanova.

RTRSRCH verschijnt in tabloidformaat en is vrij verkrijgbaar. In juni 2009 komt een nummer uit over notatie en overdracht, door de dansspecialisten Bertha Bermudez en Scott deLahunta; november 2009 zal componist Paul Craenen een nummer over lichamelijkheid en performativiteit in de hedendaagse muziek samenstellen.

Voor een of meerdere exemplaren van RTRSRCH of informatie:
ARTI
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
www.lectoraten.ahk.nl

020-527 7707
m.hoogenboom@ahk.nl
h.borgdorff@ahk.nl

h.borgdorff@ahk.nl

Delen