Elsbeth Etty bezoekt Reinwardt Academie

Gepubliceerd op

Hoogleraar, recensente en columniste Elsbeth Etty ging op donderdag 16 april in gesprek met vierdejaarsstudenten van de Reinwardt Academie over het onderwerp identiteit: een begrip voor losers?

donderdag 16 april 2009, 20.00 uur, Reinwardt Academie
Tijdens de zogenaamde terugkomdag van vierdejaarsstudenten gaat hoogleraar, recensente en columniste Elsbeth Etty in gesprek over het onderwerp Identiteit, een begrip voor losers? 

Het begrip identiteit, en daaraan verbonden herinnering en traditie, zijn in de erfgoedsector en in de eindexamenprojecten veel voorkomende themas.
Etty stelt dat het begrip identiteit onvoldoende gedefinieerd is en daardoor gemakkelijk manipuleerbaar. Op die manier verwordt het tot een begrip voor losers. In debatvorm gaat Etty met de afstudeerders op zoek naar reflectie. Het gesprek staat onder leiding van docente Léontine Meijer.

De deelnemende studenten volgen momenteel hun afsluitende stage en verwachten in de zomer de bachelorleiding Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie af te sluiten. Op de terugkomdag zijn zij in de middag en avond weer terug in de Academie om de stand van zaken door te nemen. Aan de hand van korte posterpresentaties worden ideeën uitgewisseld over overeenkomstige en afwijkende afstudeeronderwerpen en tussen het middag-  en avondprogramma wordt gezamenlijk gedineerd.

Locatie
Reinwardt Academie
Dapperstraat 315 Amsterdam

Delen