Gastsprekers woningcorporatie Stadgenoot in lezingenreeks Academie van Bouwkunst

Gepubliceerd op

Rogier Noyon en Jet Bicker Caarten, respectievelijk directeur Strategie en beleid en gebiedsontwikkelaar van woningcorporatie Stadgenoot, zijn op woensdag 6 mei te gast bij de Academie van Bouwkunst. In de laatste aflevering van de lezingenreeks Strategie spreken zij over het onderwerp duurzame gebiedsontwikkeling.

 

Onder leiding van stedenbouwkundige Bart Cosijn (Urban Dialogue) wordt in de vorm van een (discussie)college gesproken over de verschillende aspecten van de beroepsuitoefening. Praktijkcasussen met een duidelijk strategische inslag worden onder de loep genomen en bediscussieerd vanuit culturele, politieke, bestuurlijke en historische invalshoeken.

Het doel van de lezingenreeks Strategie is studenten van de Academie van Bouwkunst interdisciplinair en in teamverband te leren werken aan een opgave die de randen van de drie vakgebieden architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur opzoekt, met als doel de horizon van de ontwerper te verruimen. Er wordt onder andere aandacht geschonken aan de verschillende gedaanten die de ruimtelijk ontwerper kan aannemen in het werkveld van de bouw, de projectontwikkeling, de ruimtelijke ordening, ruimtelijk onderzoek en kwaliteitstoetsing.

Tijd en locatie
woensdag 6 mei 2009, 19.30 uur
Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 (Hoge Zaal)

De lezing is behalve voor studenten van de Academie van Bouwkunst ook vrij toegankelijk voor belangstellenden van buitenaf. Reserveren is niet mogelijk.

Delen