Presentatie Grenzen aan samenhang en alumnibijeenkomst

Gepubliceerd op

Op vrijdag 15 mei presenteren Timon Hagen en Fianne Konings het boekje Grenzen aan samenhang, met de resultaten van hun onderzoek naar beeldende vakken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tegelijkertijd is er een expositie en bijeenkomst van alumni.

Op vrijdag 15 mei presenteren Timon Hagen en Fianne Konings het boekje Grenzen aan samenhang, met de resultaten van hun onderzoek naar beeldende vakken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tegelijkertijd is er een expositie en bijeenkomst van alumni.

Timon Hagen en Fianne Konings bezochten zeven scholen in Amsterdam en omgeving naar aanleiding van de vervanging van de basisvorming door de 'nieuwe onderbouw' in 2006. Het onderzoek is ondergebracht bij het lectoraat Kunst- en cultuureducatie onder leiding van Folkert Haanstra van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Tijdens de bijeenkomst komt onder andere de integratie van vakken aan de orde. Doordat scholen in de 'nieuwe onderbouw' meer vrijheid hebben om vakken naar eigen inzicht in te vullen, kunnen zij kiezen voor samenhangende, geĆÆntegreerde leergebieden. Verder is er aandacht voor de inhoudelijke invulling van de beeldende vakken: aan welke kunstvormen besteden scholen aandacht en waarin verschillen zij van elkaar? Met andere woorden: hoe benutten scholen de inhoudelijke vrijheid die de nieuwe onderbouw hun biedt?

Aansluitend vindt er een borrel plaats met een optreden van de Nederlandse countryband Eve's Apples. Om 18.00 wordt een expositie van vier alumni geopend met tekeningen van Stefan Kasper en Salwa Jabli, mixed media van Katja Vermeulen en nieuwe media van Britt Kooistra.  Deze expositie is van 16 tot 21 mei te bezichtigen in het Basisburo tussen 12.00 en 17.00 uur.

Klik hier voor het volledige programma op de website van de Academie voor Beeldende Vorming.

Tijd
vrijdag 15 mei 2009, 15.30-17.30 uur; aansluitend alumnibijeenkomst tot 21.00 uur

Locatie en aanmelden
Basisburo
Tolstraat 129, Amsterdam
Aanmelden bij voorkeur per e-mail via info@bvo.ahk.nl

Het Basisburo is een centrum en projectruimte voor actuele kunsteducatie en beeldende kunst in Amsterdam op initiatief van de Academie voor Beeldende Vorming en de Gerrit Rietveld Academie.

Delen