Studente Moderne theaterdans in Avond van de Jonge Danser

Gepubliceerd op

Merel Lammers, derdejaarsstudente aan de opleiding Moderne theaterdans van de Theaterschool, is op donderdag 21 mei bij de NPS op Nederland 2 te zien in De Avond van de Jonge Danser. Tijdens de uitzending laat zij met drie andere jonge danstalenten een door Ed Wubbe samengestelde choreografie zien.

donderdag 21 mei 2009, 20.30 uur, NPS, Nederland 2

Merel Lammers, derdejaarsstudente aan de opleiding Moderne theaterdans van de Theaterschool, is op donderdag 21 mei bij de NPS op Nederland 2 te zien in De Avond van de Jonge Danser. Tijdens de uitzending laat zij met drie andere jonge danstalenten een door Ed Wubbe samengestelde choreografie zien.

De Avond van de Jonge Danser staat in het teken van jonge talentvolle dansers die van dansen hun beroep willen maken. Van vier vooraanstaande dansopleidingen is één opmerkelijke danser geselecteerd. Naast Merel Lammers (20) van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zijn dat Besim Hoti (19, Codarts/Rotterdam), Marne van Opstal (18, Koninklijk Conservatorium/Den Haag) en Niek Marsman (22, ArtEZ/Arnhem).

Tijdens de uitzending laten deze dansers in een speciale samengestelde choreografie hun kwaliteiten zien. Ed Wubbe, artistiek leider van het Scapino Ballet Rotterdam, stelt de choreografie samen. Hij maakt één choreografie waarin de kwaliteiten van de verschillende dansers naar voren komen. Te zien zijn de stijlen klassiek, urban, jazz en moderne dans; een weerspiegeling van het brede dansaanbod.

Bekijk hier een korte beeldcompilatie van Merel Lammers (.wmv)

De dansers worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Han Ebbelaar (ex- balletdanser), Marco Gerris (ISH) en Ann van de Broek (choreografe). De beste danser wint een geldbedrag, mede mogelijk gemaakt door het Dansersfonds.

In het programma wordt elke danser vertegenwoordigd door een eigen ambassadeur: vier succesvolle jonge kunstenaars, die zelf niet uit de danswereld komen. Merel Lammers wordt vertegenwoordigd door actrice en theatermaker Sanne Vogel.

In aanloop naar De Avond van de Jonge Danser houdt Merel Lammers een weblog bij, waar zij verslag doet van haar bevindingen.

De uitzending vindt plaats op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) om 20.30 uur bij de NPS op Nederland 2.

Delen