Midsummer Night interview met Michael van Gessel

Gepubliceerd op

Onder de titel Het gevecht om de leegte gaat Noël van Dooren, hoofd van de opleiding Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst, op donderdag 25 juni 2009 het gesprek aan met landschapsarchitect Michael van Gessel. Van Gessel was onder andere verantwoordelijk voor de renovatie van het park van Kasteel Groeneveld, Valkenberg Park (Breda), Artis (Amsterdam) en landgoed Twickel (Delden).

Onder de titel Het gevecht om de leegte gaat Noël van Dooren, hoofd van de opleiding Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst, op donderdag 25 juni 2009 het gesprek aan met landschapsarchitect Michael van Gessel. Van Gessel was onder andere verantwoordelijk voor de renovatie van het park van Kasteel Groeneveld, Valkenberg Park (Breda), Artis (Amsterdam) en landgoed Twickel (Delden).

Michael van Gessel (1948) heeft in de laatste drie decennia zijn talent uitvoerig bewezen. Hij levert zeer gevarieerd werk, van privétuinen tot ruimtelijk grootschalig werk. Naast de bovengenoemde projecten was hij projectleider van de renovatie van het Amsterdamse Vondelpark en ontwierp hij een masterplan voor de herinrichting van het park van Kasteel De Haar. Van Gessel was tevens intensief betrokken bij de ruimtelijke ontwikkelingen van de Amsterdamse plannen van IJburg en de Zuidelijke IJ-oever en het stadscentrum van Almere. In 2008 verscheen over zijn werk het boek Onzichtbaar werk: Michael van Gessel, landschapsarchitect bij NAi Uitgevers.

Het programma van de avond is als volgt:

  • 19.30 uur: Ontvangst
  • 20.00 uur: Uitreiking eerste exemplaar Jaarboek 2007-2008 aan Michael van Gessel door Aart Oxenaar (directeur Academie van Bouwkunst)
  • 20.15 uur: Interview met Michael van Gessel door Noël van Dooren
  • 21.15 uur: Afsluiting en borrel

Tijd en locatie
donderdag 25 juni 2009, 19.30-21.15 uur
Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213, Amsterdam
www.academievanbouwkunst.nl

Aanmelden
De toegang is vrij. Wilt u de avond bijwonen? Meldt u zich dan aan via m.gadella@ahk.nl.

Delen