Dansen voor Alleenstaanden

Gepubliceerd op

Elf studenten van de Mime Opleiding van de Theaterschool spelen op locatie in het Zonnehuis in Amsterdam Noord een voorstelling over een ontmoetingsavond voor alleenstaanden, in de regie van Ingrid Kuijpers van Theatergroep Golden Palace.

6 t/m 11 oktober om 20.30 uur, tevens matinée op 7, 9 & 11 oktober om 15.30 uur

 

Elf  studenten van de Mime Opleiding van de Theaterschool spelen op locatie in het Zonnehuis in Amsterdam Noord een voorstelling over een ontmoetingsavond voor alleenstaanden, in de regie van Ingrid Kuijpers van Theatergroep Golden Palace.
6 t/m 11 oktober om 20.30 uur, tevens matinée op 7, 9 & 11 oktober om 15.30 uur.

Het Zonnehuis is een voormalig gemeenschapshuis op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan. Gebouwd in 1931 als het stralende middelpunt van een nieuwbouwwijk voor scheepswerkers, ademt de zaal inmiddels de nostalgie van lang vervlogen tijden. Deze unieke plek vormt het decor voor een tragikomische voorstelling over een groep vrijgezelle dames en heren die een avond lang hun geluk beproeven. In Dansen voor Alleenstaanden doen zij een hartstochtelijke poging om hun lot in eigen hand te nemen: nooit meer eenpersoonsmaaltijden uit de magnetron!

Dansen voor Alleenstaanden wordt gespeeld door elf  studenten van de Mime Opleiding: Abdelkarim Elbaz, Rianne Meboer, Jurriën Remkes, Marjolein Roeleveld, Tim Senders, Dionne Verwey, Igor Vrebac, Cornelia Hanselmann, Erwin Boschmans, Anna van Diepen en Shani Leiderman.  Piano: Jan Groenteman, Regie: Ingrid Kuijpers, Licht: Desirée van Gelderen, Assistent regie: Leela May Stockholm, Productie: Sjoerd Kelderman, Foto flyer: David Eeles, Grafisch ontwerp: Sanne van Rooij (going. nu) Zakelijke leiding: Tanja van Dijk, Artistieke leiding: Ingrid Kuijpers

Theatergroep Golden Palace maakt al meer dan tien jaar voorstellingen over de humor van het ongemak. Trouw schreef eerder over de voorstellingen van Golden Palace: “Ingrid Kuijpers paart in haar aanstekelijke voorstellingen absurde fantasieën aan een groot inlevingsvermogen in de mislukkingen die een mens in zijn leven moet doorstaan.” Met een minimum aan tekst en een maximum aan fysieke actie legt Golden Palace glimlachend de vinger op de zwakke plekken van de menselijke soort.

Toegang: 8 euro
Studenten van de Theaterschool, op vertoon van studentenpas:
5 euro

Reserveren: 06-81058483 of mail@goldenpalace.nl
Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkt aantal zitplaatsen!

Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de AUB Ticketshop, Leidseplein 26 in Amsterdam. Het Zonnehuis is te vinden op het Zonneplein 30 in Amsterdam Noord. Route: Vanaf Amsterdam CS, stadsbus 35 richting Molenwijk (uitstappen Meteorensingel).

Voor meer informatie over Dansen voor Alleenstaanden en Theatergroep Golden Palace surf naar www.goldenpalace.nl

Delen