Symposium Scenography Expanded

Gepubliceerd op

De opleiding Scenografie van de Theaterschool organiseerde op 2 en 3 oktober 2009 samen met het Prague Quadrennial of Performance Design and Space een tweedaags symposium over de presentatie van theaterontwerpen op de Prague Quadriennal in 2011. Deze conferentie in Praag is de grootste tentoonstelling ter wereld op het gebied van scenografie.

De opleiding Scenografie organiseerde op 2 en 3 oktober 2009 samen met het Prague Quadrennial of Performance Design and Space een tweedaags symposium over de presentatie van theaterontwerpen op de Prague Quadriennal in 2011. Deze conferentie in Praag is de grootste tentoonstelling ter wereld op het gebied van scenografie. 

Scenography Expanded werd georganiseerd door artistiek leider Scenografie Peter de Kimpe in samenwerking met Boris Kudlicka, de general commissioner voor de Prague Quadrennial in 2011 (PQ'11). De workshop in het Compagnietheater werd bezocht door verschillende nationale curatoren, artiesten en professionals geïnteresseerd in scenografie. De schatting is dat er aan de PQ'11 meer dan vijftig landen zullen deelnemen. 

Tijdens de laatste Prague Quadriennal in 2007 in Praag heeft Nederland veel aandacht gevraagd en gekregen voor zijn zoektocht naar nieuwe wegen om theaterontwerp en ontwerpprocessen te tonen en te bespreken. Ook was er aandacht voor de bredere context waarin hedendaagse theaterontwerpers opereren. Scenography Expanded ging daar dieper op in.

Studenten van de opleiding Scenografie van de Theaterschool richtten een tentoonstelling in met voor het symposium relevant werk, bestaand uit de resultaten van TAMTAM, een samenwerkingsproject met Toneelgroep Amsterdam en de master Dramaturgie van de UVA. 

Organisatoren
Daniela Pa?ízková: Deputy Director / Chief Coordinator Prague Quadrennial of Performance Design and Space
Boris Kudlicka: Stage designer and new Prague Quadrennial general commissioner PQ’11
Peter de Kimpe: Stage and exhibition designer, artistic director Scenography department, Theaterschool Amsterdam
Anke Nust: Staff member Scenography and Technical department, Theaterschool Amsterdam
Chairman: Arnold Aronson

This event is organized by the Prague Quadrennial of Performance Design and Space and the Scenography Department, Theaterschool Amsterdam.
With the support of the Culture Programme  of the European Union.
 

Meer informatie:
Scenography Expanded op de website van Prague Quadriennal of Performance design and Space

Delen