Afgestudeerden Academie voor Beeldende Vorming te zien in De klas van 2009

Gepubliceerd op

Zeven onlangs afgestudeerden van de Academie voor Beeldende Vorming zijn van 20 november tot en met 20 december te zien in De klas van 2009, een tentoonstelling van 24 beeldend kunstenaars, vormgevers en docenten beeldende kunst en vormgeving die in 2009 zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse kunsthogescholen. De expositie is te zien in Gespot! in Amsterdam Zuid.

 

Namens de Academie voor Beeldende Vorming, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, maken de volgende studenten deel uit van De klas van 2009: Terry van den Akker, Charlotte Henning, Emmeke Kistemaker, Dee Janssen, Annemarie Lochtenberg, Nannita van Veen en Vera West. Daarnaast is in De klas van 2009 werk te zien van studenten die dit jaar zijn afgestudeerd aan ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Rietveld Academie of de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

zie ook
Eindwerk 2009: afstudeerwerk studenten Academie voor Beeldende Vorming

De expositie laat een diversiteit aan disciplines zien: schilder- en tekenkunst, fotografie, grafische vormgeving, mode en toegepaste kunst. De organisatie is in handen van de Stichting Museum der Hedendaagse Nederlandse Kunst (SMHNK), die zich sinds 2005 bezighoudt met de promotie van beeldende kunst en vormgeving in Nederland, onder andere via het internetplatform www.hetvirtuelemuseum.nl.

Locatie en openingstijden
Gespot!, Zeilstraat 60, Amsterdam.
Gespot! is een nieuwe, tijdelijke expositieruimte van stichting MHNK.
Openingstijden: vrijdag tot en met zondag, 12.00-17.00 uur
De opening van De klas van 2009 vindt plaats op vrijdag 20 november, van 19.00-21.00 uur.

Vera West

Annemarie Lochtenberg

Charlotte Henning

Emmeke Kistemaker

Nannita van Veen

Terry van den Akker

Delen