Jongerenproject W R NXT

Gepubliceerd op

Op maandag 1 februari 2010 kreeg aanstormend filmtalent tussen de 15 en 25 jaar onder meer les van regisseur Robert Jan Westdijk en cameraman Rolf Dekens tijdens de intensieve masterclass W R NXT ( We Are Next) op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Ook oudstudenten Willem Bosch (Scenario) en Jaap Sijben (Sound design) waren aanwezig.

Jonge filmtalenten krijgen masterclass van Robert Jan Westdijk en Rolf Dekens tijdens W R NXT op het IFFR


Op maandag 1 februari 2010 kreeg aanstormend filmtalent tussen de 15 en 25 jaar onder meer les van regisseur Robert Jan Westdijk en cameraman Rolf Dekens  tijdens de intensieve masterclass W R NXT ( We Are Next) op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).Ook oudstudenten Willem Bosch (Scenario) en Jaap Sijben (Sound design) waren aanwezig.


De dag startte met een korte inleiding van regisseur Dorothée van den Berghe, waarin zij onder meer het ontstaan van haar film My Queen Karo, vertelde.Regisseur Robert Jan Westdijk ( Zusje, Het Echte Leven) en cameraman Rolf Dekens (Alibi, Vet Hard) gaven hierna commentaar op alle inzendingen van de jonge deelnemers. Zij werden hierbij ondersteund door twee pas afgestudeerden van de Nederlandse Film en Televisie Academie, Willem Bosch en Jaap Sijben. Korte films van maximaal 10 minuten en scenario’s werden kritisch bekeken en voorzien van nuttige tips om het werk verder te kunnen ontwikkelen.

W R NXT is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF), onderdeel van eye Film Instituut Nederland, dat in samenwerking met het IFFR voor de vierde maal tot stand is gekomen. Dit jaar zochten het NIF en IFFR voor het eerst aansluiting bij de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). De NFTA wil zich op deze manier intensiever verbinden met jonge talenten uit het voortgezet onderwijs en talentontwikkeling initiatieven op het gebied van film. Willem Bosch was aanwezig om het scenario schrijven te belichten. Hij studeerde aan de NFTA in deze studierichting af in 2008. Jaap Sijben belichtte tijdens W R NXT sounddesign, de richting waarin hij in 2009 afstudeerde.


In W R NXT wordt opvallend jong filmtalent tussen de 15 en 25 jaar via een uitwisseling met professionele filmmakers uitgedaagd haar talent verder te ontwikkelen. WR NXT is een initiatief dat erop gericht is om het jonge filmtalent, dat zich tijdens één van de vele filmworkshop activiteiten onderscheidde, te stimuleren en ontwikkelen door hun werk en ideeën voor te leggen aan (inter)nationale filmprofessionals. De jongeren zijn voorgedragen door verschillende instellingen, zoals de Kunstbende, het Nationaal Film Festival voor Scholieren en Deadline.

 

filmeducatie NIF

Delen