Studenten Filmacademie maken bioscoopfilm

Gepubliceerd op

Regisseurs Jonathan Herzberg en Shariff Korver, producent Edwin Goldman en cameraman Alex Wuijts besloten tijdens hun studie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie een lange speelfim te maken in hun vrije tijd. Nu draait 'De weg naar Cádiz', een road-movie over twee ex-geliefden, in de bioscoop.

 

De weg naar Cádiz ging afgelopen jaar in première op het Nederlands Film Festival, en draait nu in verschillende filmhuizen in Nederland.

De weg naar Cádiz vertelt een aangrijpend verhaal over vriendschap, wroeging, gemiste kansen en onvoorwaardelijke liefde. Als Coen (Bart de Vries) een villa erft in het Spaanse Cádiz besluit hij op weg te gaan naar Zuid-Europa. De reis neemt echter een onverwachte wending wanneer zijn ex-geliefde Suzanne (Lidewij Benus) besluit met hem mee te gaan. Op weg door het Franse landschap gloort de kans op een hereniging en een nieuw leven, weg van de alledaagse sleur. Maar de realiteit blijkt net zo hard als het asfalt dat onder hen door raast. Coen en Suzanne zullen tot een besluit moeten komen dat de uiteindelijke route naar hun bestemming bepaalt.

De jonge filmmakers maakten de film in hun vrije tijd. Met hulp van gerenommeerde filmmakers en ondernemers slaagden zij erin hun eerste bioscoopfilm af te leveren. De gehele crew werkte vrijwillig en zonder vergoeding mee aan het project.

Delen