Nationale Balletacademie en Het Nationale Ballet investeren in topdocenten

Gepubliceerd op

De Nationale Balletacademie en Het Nationale Ballet hebben een opleidingstraject ontwikkeld voor professionals, die de ambitie hebben om jonge kinderen naar de top te begeleiden. Zeven (ex)dansers van Het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater zullen de opleiding volgen. De internationaal befaamde methodist en docent van het Vaganova Instituut in St. Petersburg, Petr Silkin, komt speciaal hiervoor naar Amsterdam.

Het opleidingstraject, dat een jaar duurt, gaat van start op 18 oktober in de studio's van Het Muziektheater.

Om de internationale top te bereiken moeten talentvolle kinderen van jongs af aan een bijzondere en gespecialiseerde opleiding volgen, zoals aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Echter, tot op heden bestaat er in Nederland geen gespecialiseerde opleiding voor professionals die zich willen bekwamen in het geven van hoogwaardig balletonderwijs aan deze jong talenten. Om ook in de toekomst degelijk balletonderwijs te kunnen verzorgen, en de doorstroom van Nederlandse dansers naar onze beroemde dansgezelschappen te kunnen garanderen, start de Nationale Balletacademie in samenwerking met Het Nationale Ballet een speciaal opleidingstraject.

Gedurende een aantal intensieve perioden verspreid over het seizoen zal Petr Silkin, als methodist en docent verbonden van het Vaganova Instituut in St. Petersburg, onderwijs geven over de cruciale eerste fasen in de ontwikkeling van jonge dansers tot technisch en artistiek capabele kunstenaars. Naast de methodieklessen van Dhr. Silkin volgen de studenten aanvullende vakken als anatomie / blessurepreventie, pedagogiek / didactiek en muziektheorie. Deelnemers aan dit gespecialiseerde opleidingstraject zijn onder anderen eerste soliste Larissa Lezhnina en oud-solisten Nicolas Rapaic en Nathalie Caris van Het Nationale Ballet.

Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie maakt deel uit van de Theaterschool en is gelieerd aan Het Nationale Ballet. De Nationale Balletacademie biedt jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau, en brengt hen de professionele standaard bij die vereist is om te kunnen dansen bij Het Nationale Ballet of andere balletgezelschappen aan de internationale top.

Delen