Erfgoedarena december 2010: Economisch erfgoed

Gepubliceerd op

woensdag 1 december 2010, 20.00 uur
Over de financiële facts & figures van cultureel erfgoed

Erfgoed Nederland en de Reinwardt Academie organiseren op woensdag 1 december een debat in de erfgoedarena over de economische waarde van cultureel erfgoed.

Erfgoed Nederland en de Reinwardt Academie organiseren op woensdag 1 december een debat in de erfgoedarena over de economische waarde, de financiële facts & figures, van cultureel erfgoed.

In het huidige politieke klimaat, met de dreigende bezuinigingen op komst, is de cultuursector naarstig op zoek naar harde cijfers om het belang en de nodozaak van cultuur aan te tonen. De erfgoedsector is niet gewend haar waarden en het rendement uit te drukken in harde facts & figures.

De erfgoedprofessional stelt weliswaar vast dat cultuur en erfgoed van essentieel belang zijn voor de maatschappij, maar wie toont dat aan, en waarmee? Hoe kan worden bewezen dat elke geïnvesteerde euro ook wordt terugverdiend? Of is het toch beter als we de economische cijfers en de maatschappelijke relevantie strikt van elkaar (blijven) scheiden?

De gastsprekers van deze debatavond zijn:

  • Arjo Klamer, hoogleraar Economie van kunst en cultuur, Erasmus Universiteit Rotterdam;
  • Heleen Buijs, directeur Geldmuseum te Utrecht;
  • een columnist (wordt nog bekend gemaakt).

Voorzitter
Het debat vindt plaats onder leiding van Astrid Weij, programmamanager bij Erfgoed Nederland.

Tijdstip en aanmelden
Het debat begint om 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie, inloop vanaf 19.30 uur. De avond eindigt om 22.00 uur met aansluitend een borrel. Deelname is gratis. U dient zich wel aan te melden via de website van Erfgoed Nederland.

Overige informatie
De Reinwardt Academie ligt op loopafstand van treinstation Muiderpoort. Vanaf Amsterdam CS kunt u tramlijn 9 of bus 22 richting Indische Buurt nemen en uitstappen bij halte Wijttenbachstraat.

De Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland organiseren maandelijks een erfgoedbreed debat. De debatten vinden elke derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie. Een programmacommissie met vertegenwoordigers van de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland kiest de erfgoedbrede debatthema's.

Delen