Capita Selecta 'Radicalizing the local' met Rick Lowe (VS)

Gepubliceerd op

De Amerikaanse kunstenaar en politiek activist Rick Lowe is op donderdag 24 februari gastspreker in de Capita Selecta-reeks 'Radicalizing the local'. Lowe is oprichter van Project Row Houses in Houston, volgens de New York Times 'wellicht het meest indrukwekkende en visionaire openbare kunstproject in het land'.

Project Row Houses is een verzameling van 22 klassieke 'shotgun houses' (smalle, rechthoekige huizen gebouwd tussen 1860 en 1930) in één van de armoedige wijken van Houston, die hij samen met honderden vrijwilligers deels omtoverde tot kunstgaleries, kantoren en kunstwerkplaatsen, en deels tot woningen die een tijdelijk onderkomen bieden aan berooide jonge moeders en hun kinderen (The Young Mother Residential). Sinds de oprichting van PRH in 1993 is de 'campus' steeds groter gegroeid waardoor nu in nog eens 13 units goedkope huisvesting kan worden aangeboden. De New York Times noemde het project 'wellicht het meest indrukwekkende en visionaire kunstproject in het land'. Rick Lowe studeerde aan Harvard University en werd onder meer onderscheiden met de Heinz Award (2002) en de Tannenberg Prize for Social Change (2010).

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

In februari en maart staan nog twee Capita Selecta op het programma: Mustafa Tazeoglu (3 maart) en Mick Wilson (10 maart). 

Delen