Erfgoedarena februari 2011: FARO-conventie

Gepubliceerd op

De 'Framework Convention on the Value of Cultural Heritage for Society' uit 2005 is het onderwerp van de Erfgoedarena van februari. Met de ratificatie door Georgië als tiende land wordt deze FARO-conventie eindelijk van kracht. Maar Nederland heeft het verdrag nog altijd niet geratificeerd. En kent u dit verdrag? En wat betekent dit voor u?

woensdag 16 februari 2011, 20.00 uur, Reinwardt Academie
FARO-conventie van kracht: het tiende land ratificeert. Wanneer volgt Nederland?

De 'Framework Convention on the Value of Cultural Heritage for Society' uit 2005 is het onderwerp van de Erfgoedarena van februari. Met de ratificatie door Georgië als tiende land wordt deze FARO-conventie eindelijk van kracht. Maar Nederland heeft het verdrag nog altijd niet geratificeerd. En kent u dit verdrag?En wat betekent dit voor u?

In het FARO-verdrag wordt gesproken over het belang van zogenaamde ‘erfgoed-gemeenschappen’ zoals het bewonersinitiatief Kleibergflat. Het verdrag onderschrijft de participatie van de samenleving bij cultureel erfgoed. Dit betekent dat de samenleving invloed heeft en krijgt op de selectie en behoud van cultureel erfgoed. Dit principe heeft gevolgen voor het werk van erfgoedprofessionals.

Gastsprekers van deze debatavond zijn:

  • Marc Jacobs, directeur FARO, de Vlaamse zusterorganisatie van Erfgoed Nederland;
  • Jean-Paul Corten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Columnist:

  • Peter Dautzenberg van het bewonersinitiatief van Bijlmerflat Kleibergflat en garage

Het debat vindt plaats onder leiding van Astrid Weij, projectleider bij Erfgoed Nederland

Lees meer over de FARO-conventie

Locatie voor het debat is de aula van de Reinwardt Academie te Amsterdam.
Deelname is gratis en aanmelden kan via de website van Erfgoed Nederland.

Tijd en locatie
woensdag 16 februari 2011, 20.00 uur
Reinwardt Academie
Dapperstraat 315, Amsterdam

De Reinwardt Academie ligt op loopafstand van treinstation Muiderpoort. Vanaf Amsterdam CS kunt u tramlijn 9 of bus 22 richting Indische Buurt nemen en uitstappen bij halte Wijttenbachstraat.

De Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland organiseren maandelijks een erfgoedbreed debat. De debatten vinden elke derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur in de aula van de Reinwardt Academie. Een programmacommissie met vertegenwoordigers van de Reinwardt Academie en Erfgoed Nederland kiest de erfgoedbrede debatthema's.

Astrid Weij

Delen