Capita Selecta 'Radicalizing the local' met Mick Wilson

Gepubliceerd op

Mick Wilson is op donderdag 10 maart, 20.00 uur, de laatste spreker in de Capita Selecta 'Radicalizing the local'. Wilson is decaan van de Graduate School of Creative Arts & Media (GradCAM) in Dublin waar hij onderzoek doet naar verschillende aspecten van de publieke cultuur.

Mick Wilson is op donderdag 10 maart, 20.00 uur, de laatste spreker in de Capita Selecta 'Radicalizing the local'. Wilson is decaan van de Graduate School of Creative Arts & Media (GradCAM) in Dublin waar hij onderzoek doet naar verschillende aspecten van de publieke cultuur.

Mick Wilson is kunstenaar, schrijver en onderzoeker en is werkzaam als decaan van de Graduate School of Creative Arts & Media in Dublin, waar hij samen met kunstenaars, vormgevers, muzikanten en wetenschappers onderzoek doet naar verschillende aspecten van de publieke cultuur. Hij geeft lezingen over kunst en kunsteducatie, publieke cultuur en stedenbouw. Hij is hoofdonderzoeker van het Europese onderzoeksnetwerk ‘SHARE’ en lid van de European Arts Research Network (EARN). Mick Wilson organiseerde vele conferenties, tentoonstellingen en Summer Schools en ontwikkelde voor GradCAM een aantal undergraduate en postgraduate onderwijsprogramma’s. Meest recent was hij gast-curator van ‘The Food Thing’, een project waarin de hedendaagse eetcultuur en voedselpolitiek centraal staat.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis.

Delen