Janneke van der Wijk nieuwe directeur Conservatorium van Amsterdam

Janneke van der Wijk (foto: Bob Bronshoff)

Janneke van der Wijk (foto: Bob Bronshoff)

Gepubliceerd op

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Janneke van der Wijk benoemd tot directeur van het Conservatorium van Amsterdam. Zij volgt per 15 mei 2011 interim-directeur Hans van Beers op. Van der Wijk is op dit moment directeur van Muziek Centrum Nederland (MCN).

 

Janneke van der Wijk (1971) werd in 2008 de eerste directeur van MCN, het landelijke sectorinstituut voor de Nederlandse professionele muziek. Zij was vanaf 2007 als directeur/kwartiermaker nauw betrokken bij de totstandkoming van het centrum, waarin Donemus, Gaudeamus, het Nationaal Pop Instituut, de gezamenlijke jazzinstellingen en de Kamervraag zijn gefuseerd. In korte tijd is MCN onder haar leiding een succesvol instituut voor de Nederlandse muzieksector geworden met nationale en internationale uitstraling. Van 2005 tot 2007 was Van der Wijk directeur van de Kamervraag en daarvoor werkzaam bij de overheid in diverse functies.

Van der Wijk is onder andere actief in de Europese organisatie van conservatoria en het netwerk Chamber Music Europe, waarvan zij een van de oprichters was. Zij studeerde Muziekwetenschap en Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij studeerde af op een onderzoek naar de geschiedenis van het Amsterdams Conservatorium en de professionalisering van het Nederlands muziekleven tot 1940.

Bridget Kievits, College van Bestuur AHK: 'We zijn verheugd dat we met Janneke van der Wijk een directeur voor het Conservatorium van Amsterdam hebben gevonden die met zowel daadkracht als tact diverse maatschappelijke en culturele instituten succesvol heeft vormgegeven en geleid. Zij is vertrouwd met de hele breedte van de muzieksector en beschikt over een uitgebreid netwerk. We zijn ervan overtuigd dat zij een zeer goede en verbindende directeur voor het conservatorium zal zijn.'

Conservatorium van Amsterdam
Het Conservatorium van Amsterdam is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland. Met opleidingen op het gebied van klassieke muziek, jazz, oude muziek, opera, pop en docent muziek leidt het conservatorium al meer dan 125 jaar studenten uit binnen- en buitenland op tot musici en docenten van het hoogste niveau. In de vier professionele zalen van het conservatoriumgebouw aan de Oosterdokskade vinden vrijwel dagelijks voor publiek toegankelijke concerten plaats. Het Conservatorium maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).--------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maria Hagen, hoofd Communicatie AHK, via tel. 020 527 7767 of e-mail: maria.hagen@ahk.nl.

Delen