Alumnus genomineerd voor Olifant 2011

Gepubliceerd op

Stefan Kasper, alumnus van de Academie voor Beeldende Vorming is genomineerd voor de Olifant 2011. Deze regionale kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant wordt op 30 mei uitgereikt in de Philharmonie. De vijf genomineerden hebben naar het oordeel van de jury een bijzondere bijdrage geleverd aan het cultuurklimaat in Kennemerland.

'Beeldend kunstenaar Stefan Kasper, uit IJmuiden, weet volgens de jury te beroeren met zijn grote werken waarin waarheid en fictie elkaar kruisen. Hij studeerde (cum laude) af aan de Academie voor Beeldende Vorming en heeft inmiddels, volgens de jury, een indrukwekkende cv opgebouwd met een lange lijst tentoonstellingen. Kasper begint zijn werken steevast met het tekenpotlood, maar gebruikt bijvoorbeeld ook verf, inkt, tape, glitterlijm en foto’s uit tijdschriften en kranten. Alles wordt gemixed. Letterlijk aaneengeplakt krijgen de verschillende stukken papier en de vreemde mix van materialen en kleuren een cartoonesk- en collage-achtig karakter. Sporen van het uitgummen, vegen, snijden, scheuren en plakken blijven zichtbaar en tonen het groeiproces in de tekeningen. Uit het samenspel ontstaat het verhaal van de maker en een beeld van diens fascinatie voor bizarre verhalen, mystiek, geweld, het menselijk lichaam, dieren, het absurde alledaagse, truttigheid en idiotie.'

Andere genomineerden zijn Mylou Frencken, Ad de Bont (beiden afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie), Baskerville en Otto Tausk.

Van 5 juni tot en met 10 juli 2011 is er in Galerie37 in Haarlem een tentoonstelling van Stefan Kasper te zien, geheel met nieuw werk.

Stemmen kan tot 13 mei via de website van het Haarlems Dagblad

Bron: Haarlems Dagblad, 8 april 2011

Delen