Veel belangstelling voor Summerschool Remix Culture

Gepubliceerd op

De summer school Remix Culture - crossovers in arts & media education heeft het maximale aantal deelnemers bereikt. Uit de vele aanmeldingen van kunsteducatoren uit binnen- en buitenland is een diverse groep cursisten geselecteerd. De deelnemers zijn docenten uit verschillende kunstdisciplines en werkvelden, waarvan opvallend veel alumni van de Academie voor Beeldende Vorming. Zij volgen van 4-9 juli een intensief programma met lezingen, excursies, workshops en werksessies.

De summer school Remix Culture - crossovers in arts & media education heeft het maximale aantal deelnemers bereikt. Uit de vele aanmeldingen van kunsteducatoren uit binnen- en buitenland is een diverse groep cursisten geselecteerd. De deelnemers zijn docenten uit verschillende kunstdisciplines en werkvelden, waarvan opvallend veel alumni van de Academie voor Beeldende Vorming. Zij volgen van 4-9 juli een intensief programma met lezingen, excursies, workshops en werksessies.

De zesdaagse nascholing gaat in op de mogelijkheden die hedendaagse technologische ontwikkelingen bieden voor interdisciplinaire kunsteducatie. De eerste editie van de summer school is bedoeld voor docenten en studenten die lesgeven aan twaalf- tot achttienjarigen en die de opgedane kennis toe kunnen passen in hun kunst- of medialessen. Docenten uit verschillende kunstdisciplines (beeldende kunst, muziek, theater, dans) krijgen theorielessen en workshops, en ontwerpen samen interdisciplinair lesmateriaal onder leiding van experts uit de media- en kunsteducatie.

Remix Culture is een initiatief van de Master Kunsteducatie in samenwerking met de Academie voor Beeldende Vorming, Nimk, Stedelijk Museum en Foam.

Meer informatie
www.ahk.nl/remixculture

Delen