Capita Selecta The Hand of the Maker (slot) met Peter Fattinger

Gepubliceerd op

De Oostenrijkse architect Peter Fattinger (Design Build Studio Vienna) houdt de laatste lezing van de Capita Selecta The Hand of the Maker, een reeks lezingen waarin kunstenaars en architecten spreken over hun vakmanschap en fascinatie voor een specifiek materiaal, zoals hout, bamboe of vilt.

Peter Fattinger is assistent professor Architectuur en Design aan de Technische Universiteit van Wenen, waar hij leiding geeft aan een ontwerpstudio. Samen met zijn studenten ontwerpt en bouwt hij verschillende projecten, waaronder zeer opmerkelijke installaties in de openbare ruimte van Europese steden (een 20 meter hoge steigersculptuur op de Wallensteinplatz en een rum punch-stand op de Karlsplatz in Wenen), maar ook kinderdagverblijven, zorgcentra en weeshuizen in Zuid-Afrikaanse townships, rampgebieden in Indonesië en in voorsteden van Wenen.
Fattinger (1972) studeerde Architectuur aan de Technische Universität Wien en werkte enige tijd bij Atelier Van Lieshout in Rotterdam. Momenteel werkt hij samen met architect Veronika Orso aan verschillende kunst- en architectuurprojecten voor de openbare ruimte.

The Hand of the Maker
The Hand of the Maker is een reeks capita selecta over vakmanschap en materiaalgebruik in de architectuur. Zes architecten en ontwerpers praten over hun passie voor een bepaald materiaal, zoals vilt, hout en bamboe, en de wijze waarop ze dit materiaal verwerken in hun ontwerp. De lezing van Peter Fattinger is de laatste spreker in deze reeks. Eerder waren Simon Vélez, Alex van de Beld, Koen van Velsen, Claudy Jongstra en Elene Barthel te gast.
The Hand of the Maker wordt gecoördineerd door Machiel Spaan, hoofd van de opleiding Architectuur van de Academie van Bouwkunst.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta vinden plaats op donderdag-avond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. Voertaal is Engels.

Delen