Silver Gentian voor Winterslaap in Lukomir

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire Winterslaap in Lukomir heeft op het filmfestival Trento Film Festival de Silver Gentian gewonnen voor beste medium-length film. De prijs bestond uit een beeldje en een geldbedrag. Regisseur Niels van Koevorden nam de prijs persoonlijk in ontvangst en wist te melden: "De jury was dol op de film".

De eindexamendocumentaire Winterslaap in Lukomir heeft op het filmfestival Trento Film Festival de Silver Gentian gewonnen voor beste medium-length film. De prijs bestond uit een beeldje en een geldbedrag. <//span>Regisseur Niels van Koevorden nam de prijs persoonlijk in ontvangst en wist te melden: "De jury was dol op de film".

Uit het juryrapport:
"This film’s unobtrusive narrative and sincerity doesn’t simplify the reality of the life for the stoic mountain people of Lukomir. The director depicts the aging farmers, and their vanishing way of life, without sentiment or clichés. The characters and their bleak future stayed with us long after the film was finished."

Winterslaap in Lukomir gaat over het geïsoleerde bergdorpje Lukomir in Bosnië Herzegovina. Omgeven door bergen sneeuwt het dorp elk jaar in en is vervolgens zes maanden afgesloten van de buitenwereld. Van de elf bewoners die in de winter achterblijven, worden er drie in de documentaire geportretteerd: Ismet, Dervo en Nura moeten niet alleen de winter zien te overleven, maar ook elkaar.

www.winterslaapinlukomir.nl

Delen