DasArts-student wint de Huis a/d Werf Pitch voor vormgevers

Gepubliceerd op

Maika Knoblich, student DasArts - Master of Theatre, en Hendrik Quast hebben met hun project Heide de Huis a/d Werf Pitch gewonnen. De Pitch is een competitie waarin wordt gezocht naar vormgevers, architecten en beeldend kunstenaars om een nieuw interdisciplinair werk te maken. Tijdens Festival a/d Werf 2012 wordt een theaterzaal tien dagen lang de locatie van een heidelandschap, waar schapen grazen en zorgen voor voedsel en wol.

 

Maika Knoblich, student DasArts - Master of Theatre, en Hendrik Quast hebben met hun project Heide de Huis a/d Werf Pitch gewonnen. De Pitch is een competitie waarin wordt gezocht naar vormgevers, architecten en beeldend kunstenaars om een nieuw interdisciplinair werk te maken. Tijdens Festival a/d Werf 2012 wordt een theaterzaal tien dagen lang de locatie van een heidelandschap, waar schapen grazen en zorgen voor voedsel en wol.

In Heide wordt gedurende tien dagen de gehele levenscyclus van een heidelandschap doorlopen. Het begint met een zanderige vlakte, wordt al snel een bloeiend heidelandschap waar echte schapen van gaan leven. Die schapen leveren wol, en uiteindelijk ook eten. Het bijzondere aan het project is volgens de jury de theatralisering van een natuurlijk proces en de relevantie om onszelf bezig te houden met duurzaamheid en voedsel. Plus de controverse van het project: wat is een performance? Wat zijn de grenzen van kunst? En: hoe gaan we op een incorrecte manier om met politiek correcte onderwerpen?

Beeldend kunstenaar Lawrence Malstaf, ontwerper Petra Blaisse en kunstenaar Hans van Houwelingen vormden de deskundige jury. Artistiek leider Rainer Hofmann reageert als volgt op hun keuze: ‘Dit project is een uitdaging voor Huis a/d Werf. Het staat tegelijkertijd in lijn met de toekomstige plannen van de organisatie: in 2012 is het thema van het festival namelijk ‘de stad’. Heide brengt het platteland, de natuur, naar die stad toe.’

De Pitch was onderdeel van het randprogramma van Festival a/d Werf 2011.

Delen