"Focus on the Netherlands"tijdens International Filmfestival Krakow

Gepubliceerd op

Het Internationaal Filmfestival in Krakow, Polen besteedde dit jaar aandacht aan de Nederlandse filmcultuur. Naast de vertoning van Nederlandse documentaires werd er een z.g. ‘Focus on the Netherlands’ gehouden met ondermeer een uitgebreide selectie films van de Filmacademie van de afgelopen jaren.

Het Internationaal Filmfestival in Krakow, Polen besteedde dit jaar aandacht aan de Nederlandse filmcultuur. Naast de vertoning van Nederlandse documentaires werd er een z.g. ‘Focus on the Netherlands’ gehouden met ondermeer een uitgebreide selectie films van de Filmacademie van de afgelopen jaren.

Jeroen Berkvens, docent Regie Documentaire, gaf een korte inleiding voorafgaand aan het programma. Het programma bestond uit: "Doel leeft' (documentaire), 'Dicht bij mij vandaan' (fictie), 'Nachtwake' (documentaire), 'Jacco's Film'(fictie), 'Hold the Line' (animatie), 'Winterslaap in Lukomir' (documentaire), 'MO' (fictie).

De reacties op de vertoning waren zeer positief en vooral de oorspronkelijkheid van de films werd geprezen.

Het Internationaal Filmfestival in Krakow, Polen is een van de oudste filmfestivals van Europa, en wordt tot op de dag van vandaag bestierd door grote namen van de Poolse cinema zoals Andrzej Wajda en Krysztof Zanussi. Dit jaar was het de 51ste editie. 

Delen