ITs Parade Parel voor derdejaarsstudent ATKA

Gepubliceerd op

George Tobal, derdejaarsstudent van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, is met zijn voorstelling Vertreksvergunning de winnaar geworden van de ITs Parade Parel 2011. De ITs Parade Parel gaat naar de voorstelling die naar het oordeel van de jury een plek op de Parade verdient.

George Tobal, derdejaarsstudent van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, is met zijn voorstelling Vertreksvergunning de winnaar geworden van de ITs Parade Parel 2011. De ITs Parade Parel gaat naar de voorstelling die naar het oordeel van de jury een plek op de Parade verdient.

De jury over Vertreksvergunning van George Tobal:

'Het is knap dat George Tobal in zijn Vertreksvergunning nergens directe verwijten maakt en niemand expliciet als schuldige aanwijst. Toch lijkt zijn voorstelling de ultieme wraak op de docent die hem ooit het ROC als studieadvies gaf met de woorden: "jij bent niet van het hoofd."

Tobal weet persoonlijk en maatschappelijk engagement tot een confronterende theatervertelling te maken. Zijn voorstelling is een weefwerk van verhalen rond onderwerpen waarvan je denkt ze te kennen uit de krant. Grillig als een dobbelsteen waarvan je niet weet welke kant hij op rolt, ontvouwt hij zijn vertelling. Hij beheerst de techniek om binnen een authentieke speelstijl met kleine transformaties de personages uit zijn verhaal tot in de kern vorm te geven. Tobalts charme en acteerkwaliteit tillen het geheel op en hij koppelt dat aan vorm en inhoud. Nergens koketteert hij met zijn privégeschiedenis. Het mantra uit de voorstelling Ik ben er niet wordt met Vertreksvergunning op alle fronten gelogenstraft.'

Delen