Capita Selecta september-oktober: Smart Cities are Green

Gepubliceerd op

Op donderdag 8 september opent hoogleraar landschapsarchitectuur Kristina Hill de nieuwe reeks Capita Selecta ‘Smart Cities are Green’. In deze reeks die georganiseerd wordt door Marieke Timmermans (hoofd opleiding Landschapsarchitectuur) geven wetenschappers, kunstenaars en landschapsarchitecten hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving.

Op donderdag 8 september opent hoogleraar Landschapsarchitectuur Kristina Hill de nieuwe reeks Capita Selecta ‘Smart Cities are Green’. In deze reeks die georganiseerd wordt door Marieke Timmermans (hoofd opleiding Landschapsarchitectuur) geven wetenschappers, kunstenaars en landschapsarchitecten hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving.

'Managing the effects of climate change in the City'

Kristina Hill is directeur van het Program in Landscape Architecture van de Universiteit van Virginia. Haar onderzoek richt zich op innovaties in stedelijke watersystemen in relatie tot klimaatveranderingen die mogelijk een bedreiging vormen voor het leven in steden en verstedelijkte gebieden. Sociale rechtvaardigheid speelt hierin voor haar een sleutelrol. Het is van groot belang om de meest kwetsbare groepen aan de rafelranden van steden tegen overstromingen te beschermen en de kwaliteit van basisvoorzieningen als vruchtbaarheid van de bodem, luchtkwaliteit, kwaliteit en kwantiteit van water en de gezondheid van de mens duurzaam te waarborgen. Volgens Hill moeten steden erkennen dat ze moeten anticiperen op nieuwe extremen in neerslag, overstromingen, droogte en de duur van hittegolven die een grote impact zullen hebben op het leven in de stad.

Tijstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels. Toegang gratis. Reserveren is niet mogelijk.

Programma
Kristina Hill (08/09), Jim Denevan (15/09), Anne Whiston Spirn (22/09), Jorge Ayala (29/09), Han Wiskerke (13/10) en Lidewij Edelkoort (20/10).


Delen