Capita Selecta met Jorge Ayala (AA Visiting School)

Gepubliceerd op

Jorge Ayala is op donderdag 29 september de vierde spreker in de lezingenreeks Smart Cities are Green. Ayala geeft leiding aan [AY]A, een internationaal georiënteerde ontwerpstudio dat uitblinkt in experimenteel onderzoek op het terrein van design, architectuur en landscape urbanism.


In 2010 werd Jorge Ayala aangesteld als directeur van de AA Visiting School in Parijs (een dependance van de gerenommeerde ontwerpopleiding Architectural Association School of Architecture in London), georganiseerd door het Musée des Arts Décoratifs, dat een intensief ontwerpprogramma combineert met innovatieve ontwerpen in de mode en de architectuur. Daarnaast geeft hij ook leiding aan de d'École Spéciale d'Architecture in Parijs en hij is gast-hoogleraar aan de École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) en de Tecnólogico de Monterrey (TEC) in Mexico.

In 2007 deed Ayala mee aan de 7e Internationale Biënnale voor Architectuur in São Paulo en aan de 2e Biënnale voor Architectuur en Stedenbouw in Hongkong/Shenzhen. Ruim aandacht voor zijn werk in ArchiManual (no.2) en in de publicatie Contemporary Digital Architecture: Design & Techniques (Links Publishers, 2010).

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. De voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Smart Cities are Green
Deze lezingenreeks wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding landschapsarchitectuur. In zes lezingen presenteren wetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten en zelfs een chef-kok hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving. In oktober 2011 staan nog twee afleveringen op het programma: Han Wiskerke (13/10) en Lidewij Edelkoort (20/10).

Delen