Capita Selecta met hoogleraar Han Wiskerke (WU)

Gepubliceerd op

Op donderdag 13 oktober houdt Han Wiskerke de vierde lezing in de reeks Smart Cities are Green. In zijn lezing 'Planning for Sustainable Food Production for the City' gaat hij uitgebreid in op de problematiek van grootschalige voedselproductie en industrialisering van voedselverwerking in relatie tot veranderingen in de kook- en eetcultuur en de impact die dit alles heeft op de biodiversiteit en onze gezondheid.

 

Op donderdag 13 oktober houdt Han Wiskerke de vierde lezing in de reeks Smart Cities are Green. In zijn lezing 'Planning for Sustainable Food Production for the City' gaat hij uitgebreid in op de problematiek van grootschalige voedselproductie en industrialisering van voedselverwerking in relatie tot veranderingen in de kook- en eetcultuur en de impact die dit alles heeft op de biodiversiteit en onze gezondheid.

Wiskerke houdt een pleidooi voor het verkorten van de voedselketen in ruimtelijke zin door het lokaliseren van publieke sector-catering en het voeren van een stedelijk voedselbeleid zoals in Toronto (Toronto Food Policy Council) en New York (FoodWorks). Duurzaam eten betekent volgens Wiskerke het ontwikkelen van nieuwe routines en daarin speelt ruimtelijke planvorming en ontwerp (met name op het niveau van stad, wijk, woning en verpakking) een belangrijke rol.

Smart Cities are Green
Deze serie wordt georganiseerd door Marieke Timmermans, hoofd van de masteropleiding landschapsarchitectuur. In zes lezingen presenteren wetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten en zelfs een chef-kok hun visie op het denken over landschap, natuur en klimaatverandering in relatie tot de stedelijke omgeving. Op 20 oktober 2011 houdt trendwatcher Lidewij Edelkoort de laatste lezing van deze reeks.

Tijdstip en locatie
De lezing vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Toegang gratis. De voertaal is Engels. Reserveren is niet mogelijk.

Delen