Prijs van Verdienste en Beurzen Dansersfonds '79 voor alumnus en studenten Nationale Balletacademie

Gepubliceerd op

Mischa van Leeuwen, afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie en gezichtsbepalend danser bij het Scapino Ballet Rotterdam, heeft de Prijs van Verdienste 2011 van het Dansersfonds '79 ontvangen. Aan Nathan Brahne en Lisanne Kottenhage, studenten aan de Nationale Balletacademie, werd een beurs toegekend. Zij ontvingen hun prijzen uit handen van Alexandra Radius en Han Ebbelaar in Het Muziektheater Amsterdam

Mischa van Leeuwen, afgestudeerd aan de Nationale Balletacademie en gezichtsbepalend danser bij het Scapino Ballet Rotterdam, heeft de Prijs van Verdienste 2011 van het Dansersfonds '79 ontvangen. Aan Nathan Brahne en Lisanne Kottenhage, studenten aan de Nationale Balletacademie, werd een beurs toegekend. Zij ontvingen hun prijzen uit handen van Alexandra Radius en Han Ebbelaar in Het Muziektheater Amsterdam.

De jury roemt Mischa van Leeuwen om zijn'ontwikkeling van een ambitieuze jonge danser tot een zelfbewuste, sterke, zich altijd 100 procent gevende volwassen vertolker die zijn bewegingen zowel fysiek als emotioneel weet te nuanceren.'  Aan de Prijs van Verdienste prijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden.

Nathan Brahne en Lisanne Kottenhage studeren momenteel aan de Nationale Ballet Academie. Zij ontvingen beiden een beurs van Stichting Dansersfonds '79.

De overige prijswinnaars waren Jan Kooijman (Speciale Prijs) en Anna Benyo en Floor Eimers (Beurzen), studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Over Dansersfonds '79

Het Fonds is in 1979 opgericht door het dansersechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar, ter gelegenheid van hun eigen 20-jarig dansjubileum. Het Dansersfonds '79 had in de eerste plaats de financiƫle ondersteuning voor ogen van (ex) dansers wier toekomst niet of zeer onvoldoende financieel en praktisch geregeld was. In de loop der jaren is de positie van deze doelgroep van het Dansersfonds gelukkig behoorlijk verbeterd, zodat het accent meer is gekomen op ondersteuning en stimulering van de danskunst/ballet in het algemeen en van veelbelovende jonge dansers in het bijzonder.

foto's: Antoinette Mooij

Delen