Zeventien eerstejaarsstudenten Productie podiumkunsten bij Yo! Opera festival

Gepubliceerd op

Van 23 t/m 26 november vindt het Yo! Opera festival plaats in Huis a/d Werf, Utrecht. Dit festival bestaat uit onder andere een groot aantal 'Short Opera's' van jonge getalenteerde makers. Zeventien eerstejaarsstudenten Productie podiumkunsten zijn als productie-assistenten aan deze Short Opera's verbonden en zijn ook tijdens het hele festival aanwezig.

Van 23 t/m 26 november vindt het Yo! Opera festival plaats in  Huis a/d Werf, Utrecht. Dit festival bestaat uit o.a. een groot aantal 'Short Opera's' van jonge getalenteerde makers. Zeventien eerstejaarsstudenten Productie podiumkunsten zijn als productie-assistenten aan deze Short Opera's verbonden en zijn ook tijdens het hele festival aanwezig.

Yo! Opera Festival  is een verrassende mix van opera en muziektheater gemaakt voor, door en met jongeren. Huis a/d Werf wordt ondergedompeld in zang; in elke studio, in elke zaal, in alle hoeken en gaten waar je het niet zou verwachten, staan maatschappijkritische voorstellingen met een goede sound.

Het programma bestaat uit een aantal grote voorstellingen, 45 minuten, en flink wat short opera's, 15 minuten. Zoals Trekhaak Gezocht van Tjerk Ridder over zijn reis door Europa. Veldwerk van Susies Haarlok, een groeiende serie muzikale buurtportretten. En Sound of Protest van Thanasis Deligiannis, over de klank van protesten over de hele wereld.

In de theaterzaal spelen de grote voorstellingen Change your world van VocaalLAB, een muziektheatervoorstelling gemaakt met leerlingen van het Oosterlicht College en Smells Like Tahrir Spirit van Dox/Het Lab/Yo! Opera. Deze voorstelling is ontstaan door persoonlijke verhalen van twee groepen jongeren uit Nederland en Egypte naast elkaar te plaatsen.

Vrijwel alle voorstellingen beleven tijdens het festival hun première en zijn alleen hier te zien.

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op www.yo-opera.nl.

Delen