Capita Selecta Academie van Bouwkunst met architect Zvi Efrat (Tel Aviv)

Gepubliceerd op

De Israëlische architect Zvi Efrat houdt op donderdag 26 april 2012 (aanvang 20u, gratis) een lezing in de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Efrat is partner bij Efrat-Kowalsky Architects in Tel Aviv en is als architectuurhistoricus verbonden aan de School of Architecture aan de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem.

De Israëlische architect Zvi Efrat houdt op donderdag 26 april 2012 (aanvang 20u, gratis) een Capita Selecta-lezing in de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Efrat is partner bij Efrat-Kowalsky Architects in Tel Aviv en is als architectuurhistoricus verbonden aan de School of Architecture aan de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem.

Zvi Efrat publiceerde over de nederzettingenbouw in Israël van 1948-1973 en was curator van het Israëlische paviljoen ('Borderline Disorder) tijdens de architectuurbiënnale van Venetië in 2002. Efrat zal in zijn lezing spreken over ontwikkeling van 'new towns' en ruimtelijke ordening en stedenbouw in Israël.

Efrat is de derde spreker in de Capita Selecta-lezingenreeks 'Giant Steps: Urbanism Around the World' waarin wereldwijd de verschillende benaderingen van stedenbouw worden verkent. De sprekers in deze reeks zijn werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper of planner of doen onderzoek naar stedenbouw in een specifiek nationale context. Naast innovaties in ontwerp en bouw komt ook de rol van de (geo)politieke besluitvorming in het stedenbouwkundige proces aan de orde. De lezingenreeks wordt gecoördineerd door stedenbouwkundig ontwerper Rogier van den Berg, hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.

Eerder waren Ali Madanipour (Iran) en Thomas Stellmach (Berlijn) te gast. In mei staan nog twee lezingen op het programma: Ricardo Corrêa (São Paulo) en Erik L'Heureux (Singapore).

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 te Amsterdam. De voertaal is Engels, tenzij anders aangegeven. Toegang is gratis. Reserveren is niet mogelijk.


Delen