Lancering Jan Kassies Fonds tijdens afscheid Pauline Beran

fotografie: Coco Duivenvoorde

Gepubliceerd op

Tijdens het afscheid van studentendecaan Pauline Beran op 19 april is het Jan Kassies Fonds feestelijk gelanceerd. De laatste maanden voor haar pensionering heeft Pauline het initiatief genomen voor de oprichting van het Fonds, dat in het leven is geroepen om talentvolle studenten te helpen hun studie te voltooien.


Studenten van de Theaterschool zetten de lancering van het Fonds tijdens het afscheid van Pauline feestelijk luister bij. Tonje Langeveld, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie en aan de Regie Opleiding, legde aan het publiek uit hoe belangrijk financiële steun voor haar is geweest om haar studie te kunnen afronden. Dionne Verwey, afstuderend studente van de Mime Opleiding gaf een humoristische solo waarin zij de draak stak met clichés. Studenten van de SNDO voerden de rebelse groepschoreografie The Attempt van Clara Saito op, waarin het publiek en de performers elkaar met proppen papier bekogelden.

De officiële lancering van Het Jan Kassies Fonds werd ingeleid door een korte lezing van theatercriticus en dramaturg Loek Zonneveld. Hij gaf een biografische schets van de naamgever van het fonds Jan Kassies, oprichter en eerste directeur van de Theaterschool.

Pauline Beran gaf persoonlijk het eerste startsein voor gulle giften aan het Jan Kassies Fonds. Op het toneel zette Pauline een lopende band beladen met euro’s in werking. De munten  kletterden in een metalen ketel en moedigden het publiek aan om gul te geven aan het Jan Kassies Fonds. Hierna gaf Rutger Hamelynck , Manager Corporate Sponsoring and Business Events bij de ING Groep een pep-talk sponsorwerving.

De genodigde gasten hebben op 19 april de eerste bodem voor het Fonds gelegd. Ook u kunt de jonge talenten van vandaag helpen. Elke euro die u geeft komt direct bij hen terecht.
De Stichting Fondsen De Theaterschool is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunt u uw gift geheel of gedeeltelijk aftrekken van de belasting. Als u gebruik maakt van de Geefwet kunt u maximaal van fiscale voordelen profiteren.
Lees meer hierover op http://www.ahk.nl/theaterschool/de-theaterschool/jan-kassies-fonds/doneren/

Laat geld geen barrière zijn voor aanstormend podiumtalent om zich te kunnen ontplooien.

Delen