Internationale Masterclass 'New Amsterdam Central'

Gepubliceerd op

Van 20 tot en met 26 augustus organiseert de Academie de internationale Masterclass 'New Amsterdam Central. Onder leiding van Ton Schaap en Felix Claus wordt 10 dagen gewerkt aan innovatieve ontwerpen voor de Amsterdamse Zuidas.

Van 20 tot en met 26 augustus organiseert de Academie de internationale Masterclass 'New Amsterdam Central'. Onder leiding van Ton Schaap en Felix Claus wordt 10 dagen gewerkt aan innovatieve ontwerpen voor de Amsterdamse Zuidas.

Volgend op de succesvolle Masterclass in de zomer van 2011 'Re-inventing the Amsterdam Urban Block' onder leiding van Joan Busquets, organiseert de Academie in samenwerking met het lectoraat Design in Urbanism opnieuw een tiendaagse workshop voor studenten van ruimtelijke ontwerpopleidingen.

Onder leiding van toonaangevende ontwerpers Ton Schaap (lector Design in Urbanism) en Felix Claus (Claus en Kaan Architecten) wordt gedurende tien dagen gewerkt aan innovatieve ontwerpen voor de Amsterdamse Zuidas. Doel is van de Zuidas een hoogwaardige stedelijke omgeving te maken op verschillende schaalniveaus. Studenten zullen werken aan een ontwerp voor een nieuw Centraal Station van Amsterdam, de omliggende openbare ruimte en de verbinding met het oude centrum van Amsterdam. De ontwerpresultaten zullen worden tentoongesteld bij Architectuurcentrum Arcam in Amsterdam.

Programma

  • Maandag 20 augustus: Meet and greet, introductielezing
  • Dinsdag 21 augustus: Masterclass
  • Woensdag 22 augustus: Masterclass
  • Donderdag 23 augustus: Masterclass
  • Vrijdag 24 augustus: Masterclass
  • Zaterdag 25 augustus: Eindpresentaties en opening tentoonstelling
  • Zondag 26 augustus: Excursie (optioneel)

De internationale Masterclass New Amsterdam Centraal wordt georganiseerd door de Academie van Bouwkunst Amsterdam en de onderzoeksgroep Design in Urbanism, die wordt ondersteund door het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling van de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Het lectoraat Design in Urbanism initieert en produceert projecten die een bijdrage aan de toekomst van het stedelijke ontwerp en planning maken.

Delen