Lichting 2006 winnaar KUFS - voetbaltoernooi - van onze sportredactie

Gepubliceerd op

Lichting 2006 heeft de felbegeerde wisselbeker weer in handen. Of ze dit volgend jaar weer lukt valt te bezien. Hun spel was alte schule duits te noemen. Hangen voor de goal en wachten op een foutje. Scoren in de laatste minuutjes. De buikjes gaan al wat hangen bij deze of gene, maar met ervaring, het nog aanwezige talent en de juiste spelopvatting kan je blijkbaar een eind komen bleek maar weer eens.

Lichting 2006 heeft de felbegeerde wisselbeker weer in handen. Of ze dit volgend jaar weer lukt valt te bezien. Hun spel was alte schule duits te noemen. Hangen voor de goal en wachten op een foutje. Scoren in de laatste minuutjes.  De buikjes gaan al wat hangen bij deze of gene, maar met ervaring, het nog aanwezige talent en de juiste spelopvatting kan je blijkbaar een eind komen bleek maar weer eens.  

Het vorig jaar tegenvallende 2012 verraste. Met uitstekende spelers als Marius van de Weerd en Mieneke Kramer versloegen zij de toch ook niet misselijke lichting 2015 met sterke spelers als Gijs den Hartogh, Ashar Medina en spits Jim Bresser. Het  spel van Lichting 2011 overtuigde evenzeer. Ze misten op een haar na de halve finale.

Lichting 2014 speelde over het gehele toernooi het beste voetbal.  Maar met het beste spel kom je er soms niet. In een zinderende halve finale verloren zij van 2006 door een lepe golden goal van Nieuwenhuis in de verlenging. Totaal ontredderd en futloos verloren de kampioenen van 2011 vervolgens in de troostfinale van het getalenteerde 2015. 

Beschrijving finale
Lichting 2012 nam al vlot de leiding door een schitterend schot van uitblinker Shady el-Hamus die vanuit een onmogelijke spelsituatie de bal met een slepende voetbeweging in de kruising jaste. Lichting 2006 kwam gelijk na een oogstrelende actie over vele schijven met als eindstation Dirk Jan Kerkkamp die de bal panklaar legde op het hoofd van de ervaren goaltjesdief Daan Nieuwenhuis.

1-1

Joris Hoebe verdedigde zijn doel kloek maar had geen antwoord op een gecontroleerd schot op open doel van Jeroen Margry, die zijn tegenstander even daarvoor dolde met een verbluffende en zeer effectieve kapbeweging. Na een frommeldoelpunt van Thijs Schreuder stond het weer gelijk en brak er iets bij lichting 2012.  

De actieve Bo Polak bracht zijn ploeg aan de leiding met een slim lobje waarna Daan Nieuwenhuis het lot van de dappere lichting 2012 met een soeverein schot  definitief bezegelde.  

4-2 

Het was weer een heerlijk middagje. De sfeer en het weer was top. De organisatie uitstekend. En het bier naderhand smaakte weer extra smakelijk door de inspanningen. Het enige smetje was misschien de zweepslag van Ernie Tee. Nu ja. Moet hij verplicht rustig aan doen. We zijn bijna jaloers.

Door: K.P. Meima

Delen