Terug naar de Reinwardt: gratis hoorcolleges voor alumni

Gepubliceerd op

Afgestudeerden van de Reinwardt Academie kunnen in 2012-2013 opnieuw gratis hoorcolleges bijwonen uit het reguliere programma van de bachelor Cultureel erfgoed. De colleges behandelen uiteenlopende onderwerpen en worden zowel door docenten als gastsprekers verzorgd.

Afgestudeerden van de Reinwardt Academie kunnen in 2012-2013 opnieuw gratis hoorcolleges bijwonen uit het reguliere programma van de bachelor Cultureel erfgoed. De colleges behandelen uiteenlopende onderwerpen en worden zowel door docenten als gastsprekers verzorgd.

Het eerste college, verzorgd door lector Cultureel erfgoed Hester Dibbits op 7 september, behandelt het debat en de begrippen die spelen rond Immaterieel erfgoed en volkscultuur. In een aantal vervolgcolleges wordt dit onderwerp verder uitgediept. Daarnaast is in de reeks aandacht voor Significance 2.0, een belangrijke methode in het vaststellen van de betekenis van objecten.

Behalve colleges door docenten van de Reinwardt Academie staan ook een aantal colleges door gastsprekers op het programma. Dit zijn:

  • Roy Cremers, Amsterdams Fonds voor de Kunst, coƶrdinator voordekunst.nl (12 september)
  • Andries Mulder, faculteitsdirecteur aan de VU (18 september)
  • Ryclef Rienstra, directeur Van den Ende Foundation (25 september)
  • Albert van der Zeijden, Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel erfgoed (28 september)

Overzicht van colleges voor alumni

Wil je nog een keer in de stof van destijds duiken, de sfeer proeven of oude bekenden terugzien? Mis deze kans niet: per college zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Meld je aan via undefinedreinwardtcommunity.nl.

Delen