Toptalent van de Theaterschool in The Best of ITs on Tour

Gepubliceerd op

The Best of ITs on Tour presenteert een triple bill, waarin twee korte voorstellingen ‘Gaan’ en ‘Vertreksvergunning’ van net afgestudeerde theatertalenten van de Theaterschool worden gepresenteerd. Beide voorstellingen hadden in 2011 The Best of ITs on Tour Prijs gewonnen.

The Best of ITs on Tour presenteert een triple bill, waarin twee korte voorstellingen ‘Gaan’ en ‘Vertreksvergunning’ van net afgestudeerde theatertalenten van de Theaterschool worden gepresenteerd.
Beide voorstellingen hadden in 2011 The Best of ITs on Tour Prijs gewonnen.

‘Gaan’ is een subliem mimeduet van Fleur van den Berg en Nina Fokker. Fleur van den Berg studeerde in 2011 af met deze voorstelling aan de Mime Opleiding. Nina Fokker is vierdejaarsstudent aan De Mime Opleiding. Een woordeloze dialoog waarin het publiek wordt meegevoerd in een wereld van twee vrouwen die zonder elkaar niet alleen kunnen of willen zijn.
 
‘Vertreksvergunning’
is een solo van George Tobal, die in 2012 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. ‘Vertreksvergunning’ gaat over een vlucht van elf jaar lang, op zoek naar het recht van bestaan van een jonge vluchteling. Over George Tobal, tevens winnaar van de Paradeparel 2011, schreef het NRC: “Tobal is een begenadigd acteur met een groot charisma. Zoveel briljant engagement ben ik in lange tijd in het theater niet tegengekomen”.

Met de derde voorstelling in deze triple bill ‘TickleMePink’ 'freeing the space, building it up and letting go' studeerden Stefan Jakiela, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere en Jimi Zoet, af aan de Toneelacademie Maastricht in 2012.

The Best of ITs on Tour reist langs diverse theaters in Nederland, met Oscar Kocken als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. Première: zaterdag 15 september in de Toneelschuur in Haarlem.

Kijk ook op Facebook http://www.facebook.com/bestofits
En op www.bestofits.nl

Delen